24sata - Cafe 24

LADY DI IM NOSI LOVORIKE ILI IH BACI U TRNJE

Ovih dana dovršava se snimanje filma o zadnjih šest godina u životu Lady Di, a ovaj put veliku odgovornos­t ima glumica Kristen Stewart

- Piše: PAULA BOBANOVIĆ

‘Spencer’

Posljednji­h dana svijet je obišla fotografij­a glumice Kristen Stewart koja upravo snima još jedan biografski film o Lady Diani.

Set filma “Spencer” prošli se tjedan iz Njemačke preselio u Veliku Britaniju. Redatelj filma je Čileanac Pablo Larraín, koji se već uspješno okušao u žanru biografski­h igranih filmova. Njegov film o Jackie Kennedy s Natalie Portman bio je 2017. nominiran za Oscara u nekoliko kategorija. Na jednoj od fotografij­a sa seta Kristen Stewart nosi i vjenčani i zaručnički prsten kakav je imala Diana jer Larraínov film obuhvaća zadnji period njezina života, od 1991. godine pa do njezine tragične pogibije u Parizu. Premijera filma planira se za jesen, a dolazi upravo nakon četvrte sezone Netflixove serije “Kruna” koja je dobila izvrsne kritike. No još važnije, Emma Corrin koja u seriji glumi mladu Lady Di, osvojila je ove godine za tu ulogu Zlatni globus, baš kao i njezin partner u filmu Josh O’Connor koji glumi princa Charlesa. U novom filmu partner 30-godišnjoj Kristen Stewart bit će 35-godišnji Jack Farthing - inače poznatog po ulozi negativca Georgea Warleggana u “Poldarku”. U ostalim ulogama najavljeni su još samo Olga Hellsing koja će igrati Sarah Ferguson i Thomas Douglas kao Dianin otac grof John Spencer. Ne zna se ni tko će glumiti princa Williama i Harryja, a zbrka je nastala jer su se bojali da bi glumci s britanskim putovnicam­a mogli imati problema s vizama jer se mnoge scene snimaju u EU. Radnja filma počinje 1991. godine, u kraljevsko­j obitelji okupljenoj za božićne blagdane u Sandringha­mu, kad Diana odlučuje da će ona i Charles živjeti odvojeno. Iako je scenarij za film pisao Steven Knight, inače scenarist izvrsne serije “Peaky Blinders”, pred ekipom filma “Spencer” je vrlo nezahvalan zadatak. Do danas je snimljeno 15-ak filmova i barem još toliko dokumentar­nih filmova o princezi za koju mnogi kažu da je bila najomiljen­ija žena 20. stoljeća. Svjestan je toga i redatelj, ali i Kristen Stewart, koja kaže da joj je ovo vjerojatno najteža uloga koju će ikad igrati.

- Važan je svaki detalj. Milijuni ljudi dobro znaju kakav je glas imala Lady Di, kakav naglasak. Stoga sam morala imati posebnog trenera za vježbanje govora - kaže glumica. Odgovornos­t je velika jer je, primjerice, posljednji filmski pokušaj završio potpunim debaklom. Film “Diana”, s Naomi Watts u glavnoj ulozi iz 2013. godine, a čiji su se kadrovi snimali i u Opatiji, u Velikoj Britaniji su okrutno ismijali. U Guardianu ga je kritičar Peter Bradshaw nazvao “kinematogr­afskom nesrećom”.

 ??  ??
 ??  ?? SLIČNOST JE VELIKA Kristen Stewart za ulogu uči princezin naglasak i boju glasa
SLIČNOST JE VELIKA Kristen Stewart za ulogu uči princezin naglasak i boju glasa
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia