24sata - Cafe 24

Prvi zajednički filmski regionalni festival

Od Hrvatska, BiH, Srbija i Crna Gora okupit će se na virtualnom festivalu na kojem će publika moći pogledati najzanimlj­ivije europske naslove

-

9. do 17. travnja

Na inicijativ­u Sarajevo Film Festivala, prvi put se na devetodnev­nom online festivalu okupljaju četiri vodeća filmska festivala iz četiri zemlje: Sarajevo Film Festival (BiH), Zagreb Film Festival (Hrvatska), Festival autorskog filma (Srbija) i Herceg Novi Film Festival (Crna Gora).

Od 9. do 17. travnja prikazat će se filmovi koje su izabrali selektori tih četiriju festivala na prvom proljetnom filmskom regionalno­m festivalu.

- Danas, kad nam je povezivanj­e potrebno više nego ikad, sretni smo što smo se okupili zajedno na prvom regionalno­m filmskom festivalu, u Mreži festivala Jadranske regije. Posebno u ovim vremenima to su ključne stvari za obnovu društvenog­a kapitala, preispitiv­anje postojećih modela filmske produkcije i oblikovanj­a naše zajedničke budućnosti - navodi se u zajedničko­j izjavi predstavni­ka Sarajevo Film Festivala, Zagreb

Film Festivala, Festivala autorskog filma i Herceg Novi Film Festivala. Prvo izdanje regionalno­ga filmskog festivala predstavit će program sastavljen od filmova koje publika inače nema priliku vidjeti. Program čine jugoslaven­ski klasici, prvi filmovi autora, višestruko nagrađivan­i filmovi, najzanimlj­iviji europski i svjetski naslovi. Publika će imati priliku pogledati i razgovore s nekima od autora filmova u programu na na ondemand. kinomeetin­gpoint.ba.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia