24sata - Cafe 24

SAN MI JE IMATI K NADAM SE DA ĆU

- Piše: KARLA RUMORA

Zadarski pjevač Jure Brkljača (26) već je nekoliko godina na glazbenoj sceni, a svojim je prepoznatl­jivim vokalom itekako “kupio” brojne zaljubljen­ike u balade i “laganice”. Trenutačno obara pjesmom “Ostani tajna moga života”, koja je u ovotjednoj nacionalno­j top listi HR

Top 40 ostvarila skok s 39. na četvrto mjesto. Time se našao pri vrhu najemitira­nijih četrdeset u vrlo kratkom vremenu. Taj podatak bio je iznenađenj­e i za samog Juru s obzirom na to da je pjesma nedavno krenula u osvajanje slušatelja radijskim eterom. U međuvremen­u se Brkljači ostvario i veliki san - album prvijenac. Nazvao ga je “Ostani tajna moga života” prema istoimenoj pjesmi. S glazbeniko­m smo popričali o trenutačno­j situaciji pod estradnim nebom, ali i o planovima za budućnost, koliko god se to danas smatralo nezahvalni­m pitanjem jer ne znamo što nam donosi sutra.

Prvi album “Ostani tajna moga života” je vani. Kakvi su dojmovi?

Poseban je osjećaj držati u ruci album nakon pet godina rada. Započeo sam pisati pjesme u srednjoj školi i sada imam album, na koji sam ponosan.

Jeste li u nekom trenutku sumnjali da ćete ga uspjeti završiti zbog korone i cijele situacije? Koliko se pjesama nalazi na albumu?

U nekom trenutku jesam jer se sve odgađalo, ali na kraju smo dobili album kakav smo mogli samo poželjeti. Na njemu se nalazi četrnaest pjesama te mislim da se svatko može pronaći barem u jednoj.

Nastupili ste na Dori 2019. i 2020., ali pjesma “Ne postojim kad nisi tu” s kojom ste se predstavil­i 2019. postala je vrlo uspješna. Imate li neki recept?

Pjesmu je napisao Mirosav Rus, a on definitivn­o ima recept kako napraviti hit jer ih je napisao već puno, a ja zasigurno učim od njega. Jedan od recepata je da jako volimo ono što radimo i da nikad ne glumimo, a ako uz sve to postoji i malo talenta, to ne može biti loše.

Uglavnom te vidimo u baladama. Žicaju li vas fanovi kad će neka jako brza pjesma?

Žicaju, da (smijeh), ali slušaju i one malo sporije. Balade su mi prirodnije. Na albumu se nalaze dvije brže pjesme i to je zasad dovoljno.

Nisam toliko vješt u plesanju, pa je možda i bolje da ne radim brže pjesme, koje te ponekad i ponesu da zaplešeš.

Stignete li sami napisati koji stih pa ga uvrstite u pjesmu? Koliko ste “zahtjevni” kad dobijete tekst na papiru, volite li tu i tamo promijenit­i nešto u dogovoru s autorom, naravno?

Stalno pišem, a na albumu ‘Ostani tajna moga života’ potpisujem četiri pjesme.

Ni

 ??  ?? RED, RAD I
DISCIPLINA
Jure nam je rekao da ima nekoliko gaža za ovo ljeto i da će sve biti organizira­no u skladu s mjerama. Jedva čeka da krenu koncerti kakve svi pamtimo te zabave kao prije korone
RED, RAD I DISCIPLINA Jure nam je rekao da ima nekoliko gaža za ovo ljeto i da će sve biti organizira­no u skladu s mjerama. Jedva čeka da krenu koncerti kakve svi pamtimo te zabave kao prije korone

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia