24sata - Cafe 24

Spin-off ‘Američke horor priče’ uskoro

Uz desetu sezonu serije ‘American Horror Story’ ljubitelji strašnog moći će uživati i u novoj seriji koja će trajati sve do Noći vještica

- Piše: NEVA SERDAREVIĆ

Horror Stories’

‘American

Sada već kultna serija “American Horror Story” nakon”American Crime Story” dobiva i “American Horror Stories”, svoju drugu spin-off seriju.

Riječ je o antologiji sa 16 epizoda, koja će se krenuti emitirati na streaming platformi Hulu 15. srpnja, a najavljeno je da će završiti na Noć vještica. Redatelj Ryan Murphy (55) najavio je kako će se u novoj seriji pojaviti neka već poznata lica iz njegovih prijašnjih projekata, kao što su glumac Kevin McHale (33), koji je s Murphyjem već radio u seriji “Glee” i glumac Dyllón Burnside (32), koji je glumio u Murphyjevo­j seriji “Pose”. Jedna od glavnih zvijezda njegove glavne serije “American Horror Story”, glumica Sarah Paulson (46), ovog puta neće biti ispred kamere. Međutim, uključena je u projekt kao redateljic­a nekoliko epizoda.

“American Horror Stories” najavljene su početkom svibnja 2020. godine, ali je snimanje i emitiranje serije bilo odgođeno zbog pandemije. Unatoč tome što je prošlo više od godinu dana od najave, još se ne zna puno o radnji epizoda. Murphy je najavio da će se svaka epizoda fokusirati na “legende, mitove i predaje” pune strave i užasa, a najava serije obećava”novu noćnu moru” nakon svake epizodu. Više od toga i motiva koji se pojavljuju u najavama serije nisu otkrili.

Trenutačno su poznati naslovi i kratki sadržaji prve tri epizode. Prva epizoda i većina promo materijala usredotoče­ne su na lik Gumene žene, a to je i naslov prve epizode antologije. Moguće je kako je riječ o verziji priče ili nastavku priče o liku Gumenog čovjeka, koji se pojavio u prvoj sezoni “American Horror Story”. Hoće li ova antologija biti jednako uspješna još je upitno s obzirom na to da je to prva od Murphyjevi­h američkih priča da nema jedan zaplet koji se proteže kroz i povezuje cjelokupnu sezonu.

 ??  ?? Trenutačno su poznati naslovi i kratki sadržaji
prve tri epizode
Trenutačno su poznati naslovi i kratki sadržaji prve tri epizode

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia