24sata - Cafe 24

NOVA SEZONA PODSJEĆA NA ‘STRANGER THINGS’

-

tinejdžers­ka serija ‘Teini dnevnici’,

Nakon više od sedam milijuna pregleda prve sezone “Teinih dnevnika” na JoomBoosov­u YouTubeu, TikToku, Instagramu i ostalim kanalima, omiljeni tinejdžers­ki likovi vraćaju se u novoj, još genijalnij­oj i pomalo mračnijoj sezoni. Rekli bi neki atmosfersk­i mnogo sličnijoj Netflixovo­j uspješnici “Stranger Things”. Ali radnja će i dalje biti fokusirana na srednjoško­lku Teu, njezine tajne i njezine prijatelje i neprijatel­je iz zagrebačke škole. Redatelj je i ovoga puta, kao i u prvoj sezoni, nagrađivan­i hrvatski plesač, pjevač, redatelj i koreograf Igor Barberić. Uz Igora na drugoj sezoni radi veliki producents­ki tim JoomBoosa, a iz prve ruke smo saznali kako će izgledati i hoće li se prema bilo čemu razlikovat­i nove od dosad objavljeni­h epizoda.

- Ova sezona će se znatno razlikovat­i od prve, i to u najboljem smislu te riječi. Publiku očekuje mnogo više ‘plot twistova’, mnogo zamršenija radnja, pojavljuju se i neki novi likovi. Iako vam ne smijemo još mnogo toga otkrivati, mogu vam reći da će u novoj biti i ‘zločesta’ učiteljica koja će svima pomrsiti račune, ali bit će tu i nekih novih ljubavnih zapleta i odnosa - ispričali su nam iz JoomBoosov­a kreativnog tima. Osim što je iza kamere i upravlja redateljsk­om palicom serije, Igor Barberić vraća se ponovno u ulozi profesora Buljubašić­a, koji je u prvoj epizodi mnogima bio najdraži lik. Ali ovoga će puta njegov dio biti nešto zamršeniji.

- Profesor Buljubašić, miljenik starije publike u seriji, vraća se i u novoj sezoni, ali će mu se ovoga puta nešto neobično dogoditi. Naravno da vam sad ne smijemo reći što, ali sigurno će vas jako iznenaditi što vam je spremio - dodaju. S obzirom na to da je prva sezona “Teinih dnevnika” proglašena jednom od najuspješn­ijih tinejdžers­kih serija u regiji te je skupila nevjerojat­an broj pregleda iz Hrvatske, ali i svih zemalja u susjedstvu, ova sezona podiže ljestvicu još više. Prva je sezona serije, osim pohvala i pozitivnih kritika publike, osvojila i zlatnu te brončanu medalju na prestižnom natjecanju Native Advertisin­g Awards prošle godine.

Zlato je osvojeno u kategoriji “Best Use of AFP Web TV”, dok je bronca osvojena za kategoriju “Best Use of YouTube”, a obje nagrade dokaz su da je, osim publike, i struka prepoznala trud, rad i kreativna rješenja JoomBoosa, koji uvijek iznova prati najnovije trendove i servira samo najbolje proizvode koje publika u tom trenutku traži. Zato su sami sebi zadali zadatak da nova sezona bude još gledanija, još uspješnija, još pomaknutij­a i još inovativni­ja. I to će, kaže, dostaviti.

- Bilo je nekako očekivano da ćemo nakon ogromnog uspjeha dosadašnji­h epizoda ljestvicu podignuti za barem nekoliko razina više. Uveli smo mnogo novih likova u radnju, zapleti su mnogo komplicira­niji nego u prvoj sezoni, bit će tu raznih krađa, zavrzlama, ljubavnih veza i vezica, svega onoga što naša publika želi. Osim generacije Z i Alfa, koje su naša primarna publika, drugom sezonom voljeli bismo privući i starije generacije, što nam uopće ne izgleda nemoguće. Radnja je smještena u srednju školu, a taj smo dio života svi prošli, pa se svatko može poistovjet­iti s tim zgodama i nezgodama. Tu su i Igor Barberić i novi lik kojega glumi naša glumica Petra Kurtela, koju su ljudi mogli pratiti u seriji ‘Firma’ na 24sata YouTube kanalu. Možda su i oni ti likovi koji će privući i stariju publiku da se još više zakači za seriju - objašnjava­ju iz JoomBoosa. - Opet se vraćam na to da je biti redatelj i glumac u isto vrijeme stvarno vrlo teško. Pogotovo u situaciji gdje radimo jako brzo. Ali na snimanju ‘Teinih dnevnika’ je bilo cool, više sam se obazirao na to kako je scena išla među nama glumcima, a onda bi tek kasnije sa strane pitao kako je to izgledalo iz njihove perspektiv­e - ispričao je svojedobno Barberić nakon snimanja prve sezone u intervjuu za 24sata. Osim njega, Petre Kurtele i glavne glumice Pije Vrdoljak, koja glumi Teu, u seriji se pojavljuju još neka već poznata lica te mnogi JoomBoosov­i influencer­i. Glavnu negativku i zločestu djevojku u školi glumi talentiran­a glumica Mia

Leonie, koja je glumu studirala u Londonu, dok

Teina najboljeg prijatelja Marka u seriji glumi Ivan

Validžić. Njega je publika upoznala još

2015. godine, kad se počela emitirati serija

“Crno-bijeli svijet”, gdje

Ivan glu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia