24sata - Cafe 24

U kina stiže film koji su pratile mnoge nevolje

’Bosanski lonac’ režirao je Pavo Marinković koji je rekao da su imali ‘složeno’ financiran­je, a onda se razbolio i glavni glumac Senad Bašić i završio u bolnici

-

Ako u svakom filmu ima neke istine, u ovom ima i nešto više. Naime, vrlo je osoban. Priča je to o čovjeku koji je negdje putem izgubio sebe i sada ima priliku da se ponovno nađe. Htjeli smo je ispričati nježno, duhovito, ali i dramatično, jer su njeni ulozi prilično veliki. To je priča o porazu, i kako se nositi s njim, a politički je kontekst taj koji našeg junaka stavlja u gotovo bezizlazan položaj. Nakon složenog financiran­ja, a još težeg snimanja, mislim da smo napravili film koji je istovremen­o višeslojan, ali i vrlo komunikati­van sa širokom publikom. Zato je domaći teren Sarajevo Film Festivala idealan za svjetsku premijeru filma. Ponosan sam na cijelu ekipu, a posebno na kompletan glumački ansambl - kazao je Pavo Marinković uoči svjetske premijere filma ljetos na Sarajevo film festivalu.

Film su pratile i zdravstven­e tegobe glavnog glumca Senada Bašića koji je četiri dana prije zadnje klape zaradio jaku upalu pluća i završio u bolnici jer su nekoliko dana snimali na kiši. - Završio sam u bolnici i temperatur­a nikako nije htjela spasti. A onda sam ostao i bez glasa. Spasili su me liječnici u bolnici KBC Zagreb rekao je izvrsni sarajevski glumac.

Senad Bašić glumi Faruka Šegu, neuspješno­g bosanskog pisca kojem prijeti deportacij­a iz Austrije ako ne dokaže da je pridonio austrijsko­m kulturnom životu. Posljednja mu je prilika kazališna grupa koja može postaviti na scenu njegovu mladenačku dramu. Farukov nevoljki povratak u kazalište natjerat će ga da shvati što je uistinu važno u životu. Uz Senada Bašića, jaku glumačku ekipu čine Bruna Bebić, Andreas Kiendl, Birgit Stöger, Admir Glamočak, Zlatko Burić, Igor Kovač, Goran Grgić, Dejan Aćimović, Julia Franz Richter, Dražen Kühn, Aleksandar Petrović, Wolfram Berger i mnogi drugi.

 ?? ??
 ?? ?? REŽIJA: PAVO MARINKOVIĆ ULOGE: SENAD BAŠIĆ, ADMIR GLAMOČAK, BRUNA BEBIĆ, KIĆO BURIĆ
REŽIJA: PAVO MARINKOVIĆ ULOGE: SENAD BAŠIĆ, ADMIR GLAMOČAK, BRUNA BEBIĆ, KIĆO BURIĆ

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia