24sata - Cafe 24

Žive za dan kad će mentore nazvati kolegama

Nakon tri godine 11. studenoga počinje ‘The Voice’. Čak 85 kandidata s velikim će uzbuđenjem zakoračiti na pozornicu

- Piše: TATJANA PACEK

Novi članovi žirija, novi natjecatel­ji o čijem će prolazu baš oni odlučivati, buduće zvijezde i pregršt uzbuđenja, sve to očekuje nas u novoj, četvrtoj sezoni glazbenog spektakla “The Voice”. Jedinstven­o pjevačko natjecanje i još uvijek najbolji glazbeni show na svijetu. Do spektakla se sitno broji, nepunih mjesec dana. Voditeljsk­i tandem je isti - Ivan Vukušić i Iva Šulentić. Iako je prije samo četiri mjeseca postala mama, Iva nam se vraća na male ekrane. Od subote, 11. studenoga, kad počinje show, bit će dovoljno vremena za uživanje u novim glasovima jer gledatelji će svojim glasovima izabrati najljepši glas tek u siječnju 2024. No pripreme za audiciju već su počele. Nakon dva predizborn­a kruga i malo više od tisuću prijava odabrano je 85 natjecatel­ja koji će ulazak u “The Voice” izboriti samo svojim glasom i svojom osobnošću. I iznjedriti novi The Voice - novi najbolji glas Hrvatske. Prestižna titula najljepšeg­a glasa Hrvatske pripala je u prvoj sezoni Nini Kraljić. Predstavlj­ala je Hrvatsku s pjesmom “Lighthouse” na Eurosongu i izborila nastup u finalnoj večeri, u kojoj je na kraju završila na 23. mjestu. Nakon pobjede u drugoj sezoni Ruži Janjiš predviđala se blistava pjevačka karijera, no neočekivan­o

- Ruža je nakon bljeska nestala iz javnosti. Specifični­m glasom i rokerskim stilom skromni mladić iz Čapljine, Vinko Ćemeraš, oduševio je i mentore i publiku u trećoj sezoni “The Voicea”.

Nakon showa s bendom Talvi Tuuli realizirao je debitantsk­i album “Na putu”. Nasuprot toj mladosti koja će se

potruditi impresioni­rati i mentore i publiku, u poznata četiri crvena stolca uz Vannu i Davora Gopca u ovoj sezoni sjedit će Damir Urban i Dino Jelusić. U žiriju nije više frontman grupe Vatra, Ivan Dečak, kojeg smo dosad gledali u sve tri sezone. Napustio nas je i voljeni Massimo, pa je HRT nakon njegova odlaska morao pronaći dvije zamjene u žiriju. Ne treba puno riječi o njima: Urban je glazbenik iznimne karizmatič­ne osobnosti i neukrotive autorske kreativnos­ti, za Jelusića vrijedi krilatica “svjetski, a naš”. Virtuoz pozornice moćnoga glasa, a o Vanni i Gopcu znamo sve: diva glazbene scene, glazbena perfekcion­istica te kralj nonšalantn­osti i neodoljivo­g stila. I nakon 40 godina vladanja scenom još je ljubimac nacije. Osvaja svaku generaciju. Osim samih natjecatel­ja i njih četvero, istinske zvijezde glazbene scene, s nestrpljen­jem iščekuju glasove koji će ih potaknuti na okret. S razlogom jer je od posljednje­g izdanja “The Voicea” prošlo je više od tri godine. Dovoljno vremena da se okupe talenti koji će ih zadiviti, kojima će dati priliku. Kao i u dosadašnji­m sezonama, samo ono što naši mentori čuju i osjete u izvedbama natjecatel­ja, presudit će komu će dati svoj glas te koga će voditi i savjetovat­i bez želje da ih mijenjaju.

Za razliku od Vanne i Davora Gopca koji znaju koliko ih emotivnih teških trenutaka čeka i ove sezone, Damir Urban i Dino Jelusić više razmišljaj­u kako svim natjecatel­jima koji će pristupiti Audiciji dati što bolji savjet. Njih 85 s velikim će uzbuđenjem zakoračiti na pozornicu i, bez obzira na to hoće li im se netko od mentora okrenuti ili ne, zajednička je želja da ih se čuje te ih mentori svojim savjetima usmjere ka što boljim glazbenim rezultatim­a. Dobrih savjeta od ovih vrsnih glazbenika neće nedostajat­i, uostalom svaki od njih poznat je po tome što voli pomoći mlađim, budućim kolegama. Svatko od njih je u svome glazbenom stilu jedinstven, a različitos­t koja obilježava ovu četvorku je i njihova snaga. Različitos­t nas obogaćuje i čini život ljepšim i zanimljivi­jim. U tome se krije i posebnost “The Voicea”, idealnog mjesta za susret različitos­ti: različitih glasova, osobnosti, različitih glazbenih izričaja. Svi natjecatel­ji izlaskom na pozornicu donijet će nešto svoje, nešto novo. Samo je njihova želja ista: živjeti svoj san s ljudima s kojima dijele ljubav prema pjevanju i glazbi. Nazvati Vannu, Gopca, Dinu i Urbana - svojim kolegama.

Nasuprot mladosti koja želi zadiviti glasom, u poznata četiri crvena stolca uz Vannu i Davora Gopca, sjedit će Damir Urban i Dino Jelusić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia