24sata - Cafe 24

Grše i izazovi: Ako su tamburaši, ne znam... Najuspješn­iji izvođač na streaming servisima u Hrvatskoj zaigrao je TikTok izazove

- Piše: KARLA LEMAIĆ

Triljski reper i tekstopisa­c Grgo Šipek (28), poznat pod imenom Grše, zaigrao je naše izazove i najavio koncert u Domu sportova, a prošlog tjedna upravo je on prvi dobitnik Cesarice Digital za najveći uspjeh postignut na streaming servisima u Hrvatskoj u 2023. godini.

- Ja sam totalno glup za ove stvari. Je l’ ovo pleska ili pozdrav? - gledao je Grše zbunjeno u emojije za popularan izazov. “Pogodi pjesmu” je izazov namijenjen celebrityj­ima, a cilj je pogoditi čim više naslova pjesama prema kombinacij­i emojija. Grši je bilo najteže pogoditi ovo: Znate li o kojoj pjesmi se radi?

- Ako su tamburaši, onda sigurno ne znam - rekao je

Grše na naš pokušaj pomoći.

Ali zato je iz prve pogodio TBF i “Grad spava”, a na YouTubeu i na TikToku 24sata pogledajte kakva je kombinacij­a emojija za ovaj naslov pjesme. Idući izazov bio je puno lakši. Grše je prema stihovima pokušao pogoditi o kojoj se pjesmi radi, odnosno barem je li riječ o rapu ili drugom žanru. Našle su se pjesme mnogih poznatih imena kao što su Krankšvest­er, Vojko V, Mimi Mercedes, Oliver Dragojević, Siniša Vuco i drugi.

“Te su noći bili svatovi,

A mene su pijanog kući nosili,

Drugom ona žena postade,

A ja pijanica bio i ostade”.

- Ovo mora biti netko od doli. Znam pismu, znam tekst, znam sve, ali... - nije se mogao sjetiti Grše koja je ovo pjesma, a kad smo mu rekli - šok i nevjerica. Pogledajte reakciju na YouTube kanalu 24sata i TikTok profilu 24sata.

Reper je u travnju prošle godine osvojio publiku pjesmom “Mama mia” koja broji već 20 milijuna pregleda, a bila je apsolutni hit na svim ljetnim partyjima. Zato ne čudi što je u svibnju prošle godine osvojio nagradu Cesarica upravo s tom pjesmom. Uspjeh je ponovio i u prosincu u suradnji s kantautori­com Miach za hit-pjesmu “Led”, a prošlog tjedna osvojio je novu nagradu Cesarica Digital kao izvođač s najvećim brojem streamova novih pjesama na glazbenim servisima tijekom prošle godine. Grše je 10. veljače prvotno trebao nastupati u Tvornici kulture koja je rasprodana u rekordnom roku pa su koncert morali premjestit­i u Dom sportova s istim datumom.

- To je stepenica više u mojoj karijeri, presretan sam što sam dobio priliku nastupati na takvom kultnome mjestu - rekao je Grše. Što priprema na pozornici Doma sportova, otkrit će nam u Velikom intervjuu koji izlazi 8. veljače na YouTube kanalu i u Videoteci 24sata, a ono što znamo je da mu je želja odužiti se publici. - Želim zahvaliti publici na ovoj prilici jer bez njih ne bih bio tu gdje jesam. Želim im se odužiti i napraviti najveći spektakl do sada koji ću isplanirat­i do u najmanji detalj - otkrio je Grše.

 ?? ?? Grše je prvi dobitnik nagrade Cesarica Digital za prošlu godinu
Grše je prvi dobitnik nagrade Cesarica Digital za prošlu godinu
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia