24sata - Cafe 24

Ovo je nova uzbudljiva verzija Toma Ripleya

Na Netflix 4. travnja stiže serija ‘Ripley’ snimljena prema romanu Patricije Highsmith, a potpisuje ju oskarovac koji je adaptirao scenarij ‘Schindlero­ve liste’

-

Andrew Scott je šesti glumac koji je portretira­o Toma Ripleya, i to nakon Alaina Delona u filmu “U zenitu sunca” iz 1960., Dennisa Hoppera u “Američkom prijatelju” 1977., Matta Damona u “Talentiran­om gospodinu Ripleyu” 1999., Johna Malkovicha u “Ripleyevoj igri” iz 2002. te Barryja Peppera u “Ripley Under Ground” 2005. Novi “Ripley” stiže 4. travnja, a glavna uloga pripala je irskom glumcu Andrewu Scottu poznatom po ulogama u serijama “Sherlock” i “Fleabag”. Autor i redatelj prve sezone snimljene prema krimi romanu “Talentiran­i gospodin Ripley” Patricije Highsmith iz 1955. je Steven Zaillian, što itekako obećava jer Zaillian je adaptirao scenarij za Spielbergo­vu “Schindlero­vu listu”, za što je osvojio Oscar.

Tom Ripley inteligent­ni je kriminalac, prevarant i serijski ubojica koji se uvijek izvuče sa svojim zločinima. Radnja serije smještena je u 1960-e u New York u kojem nalazimo varalicu Ripleya koji životari dok ga bogataš ne angažira da otputuje u Italiju i pokuša nagovoriti njegov odmetnutog sina Dickieja Greenleafa (Johnny Flynn) da se vrati kući. Ripleyevo prihvaćanj­e zadatke tek je prvi korak prem kompleksno­m životu punom prijevara i ubojstava.

- Ako se serija pokaže uspješnom, postoji velika mogućnost da snimimo još koju sezonu. ‘Ripley’ je u planu više od četiri godine kad smo Scotta odabrali za naslovnu ulogu uz Stevena Zailliana kao glavnog scenarista - najavili su iz Netflixa. Uz Scotta u seriji igraju Dakota Fanning, Johnny Flynn, Maurizio Lombardi... - Ovo je nova verzija Ripleya. Nadam se da neću iznevjerit­i publiku - rekao je Scott. Kadrovi sigurno neće iznevjerit­i jer će noir atmosferu pojačati crno-bijela tehnika u kojoj su snimali seriju. (jb)

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia