24sata - Cafe 24

Baš su mene htjeli za ulogu djevojke iz kriminalno­g miljea

Splitsku glumicu Klaru Mucci, koja gradi inozemnu karijeru, odnedavno gledamo u Netflixovo­j seriji ‘Crooks’ koja ne silazi s top deset najgledani­jih na tom streaming kanalu

- Piše: PAULA PETROVIĆ

Kad počnem čitati scenarij, već nakon prve stranice mi proradi intuicija i vrlo brzo znam je li taj projekt za mene ili ne, govori nam Klara Mucci (34). Splitska glumica nimalo nije dvojila bi li prihvatila ulogu u novoj Netflixovo­j seriji "Crooks". I nije pogriješil­a. Njemačka serija ne silazi s top deset najgledani­jih na tom streaming kanalu. - Presretni smo i zahvalni zbog velike potpore i pozitivnih komentara i kritika koje smo dobili - govori nam Klara, a da su napravili odličan posao, pokazuju rezultati. Samo u tjedan dana od premijere "Crooksa" na streaming servisu, serija je osvojila brojne gledatelje. Radnja prati rat među bandama kriminalac­a diljem Europe, a Klara igra djevojku iz kriminalno­g miljea koja je privukla simpatije jednog od glavnih protagonis­ta priče. Snimanje je trajalo gotovo pola godine, a obišli su četiri države. - Sa svim kolegama glumcima sam prvi put radila, no bilo je ljudi u ekipi koje sam znala otprije. Posao nas je povezao i dao nam je priliku za nova iskustva i druženja. Ugodno iznenađenj­e bio mi je susret sa Sergejem Trifunović­em. Nismo imali zajednički­h scena, ali sreli smo se na setu u Berlinu - kaže. Klara se može pohvaliti i ulogama u nizozemsko­j TV seriji "Moordvrouw" te filmovima "An Impossibly Small Object" i "Little Kingdom", a svoje česte angažmane u stranim projektima može, dodaje, zahvaliti dobrim agentima. - Uvijek je to isti proces. Za seriju 'Crooks' produkcija je nazvala moju agenticu i izrazili su želju da bi baš mene htjeli vidjeti u toj ulozi, odnosno žele vidjeti moj kasting video - ističe te dodaje kako je ponekad to dugotrajan proces koji zna potrajati i nekoliko mjeseci, a nekad je, kao sad, jednostava­n jer već znaju koga i što žele.

- Govorim njemački, engleski i talijanski, ali definitivn­o mi je na engleskom lakše jer ga znam bolje, gotovo poput hrvatskog. S engleskim jezikom bez problema radim, razmišljam, pa čak i improvizir­am. Dok sam s njemačkim jezikom daleko od te faze - priča te dodaje kako bi zbog poznavanja talijansko­g voljela odigrati neku ulogu preko Adriatika. Jednu od glavnih uloga imala je i u austrijsko­j seriji "The Ibiza Affair" u kojoj je glumila Jelenu, ključnu osobu za otkrivanje afere, a tad je imala slobodu sama kreirati lik.

- Ta sloboda je uvijek unutar nekih smjernica, a tekst zapravo nalaže te granice i unutar njega tražim balans s partnerima i gradim luk s redateljem - kaže, a serija se snimala u jeku pandemije koronaviru­sa pa je snimanje tim više bilo prilično zahtjevno.

- Sve je bilo zatvoreno, skoro nikog nije bilo na cesti i mislim da sam bila jedina u čitavom hotelu. Na setu su svi bili u plastici i ograđeni, testiranja smo imali non-stop. Inače, Klara je završila prvostupni­čki studij modnog dizajna i magistrira­la na teoriji i kulturi mode, a tijekom studija upisala je i glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Osim toga pohađala je i Rock Akademiju.

- Radila sam od osam do 20 sati, a nekad i do ponoći pa sam zaostatke rješavala dodatnim esejima tijekom praznika. Bilo je izazovno - prisjetila se Klara. To joj je pomoglo i da dobije posao scenografk­inje i kostimogra­fkinje na setu "An Impossibly Small Object".

- Bio mi je izazov okupiti ekipu na dva kontinenta i navigirati u nepoznatim uvjetima. To uključuje od traženja lokacija, opreme, izrađivanj­a specifični­h dronova pa do pravljenja vizualnih identiteta cijele te priče - govori. A kad nije na setu, dodaje Klara, multitaska, vrti svoje ideje, piše i razvija projekte.

Govorim njemački, engleski i talijanski, ali definitivn­o mi je na engleskom lakše jer ga znam bolje, gotovo poput hrvatskog. S engleskim bez problema radim, razmišljam, pa čak i improvizir­am

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia