24sata

PJACA SLAVI S ROGOVIMA: MOJA PROSLAVA JE TAJNA

SLAVLJENIC­I Petrić je slavio odapinjući strijelu, Olić je kažiprstom zvao rundu pića za Davor, Mandžo slušao navijače, Raketa ljubi prsten

- Piše: DUBRAVKO MILIČIĆ

Prvi gol za Juventus, kao i posljednja dva u Dinamu, u 2. pretkolu Lige prvaka protiv skopskog Vardara, Marko Pjaca je proslavio “rogovima”. - Ne želim otkriti o čemu je riječ, to neka ostane moja tajna - kaže Pjaca. Utakmice Ivice Olića u rodnom Davoru bile su zaštitni znak mjesta. Nema te utakmice koja se nije gledala. Znao je to Ola, koji bi prije utakmice nazvao i raspitivao se za atmosferu. Pretpostav­ljate, kad bi zabio, nastala bi ludnica, a potom iščekivanj­e proslave. Olić bi napravio nekoliko koraka i zavrtio kažiprstom. Jasan znak za konobara u Davoru. - To znači runda pića za sve - rekao je kroz smijeh Ivica Olić.

PETRIĆA MOLILI DA SLAVI

Mario Mandžukić također je imao specijalnu proslavu. Svaki gol slavio je stavljajuć­i obje ruke iza ušiju. Kao, ne čujem vas dobro. - Nije to ništa specijalno, moja poruka navijačima da budu glasniji, da nas još više i jače bodre - objasnio je Mandžukić. Jednom, baš u vrijeme kad je general Ante Gotovina oslobođen, Mandžo je gol proslavio uzdignutom desnom rukom, na što su Nijemci “poludjeli”. No bez razloga, nije to bilo nikakvo salutiranj­e. - Prepun emocija, otrčao sam prema korneru kako bih proslavio rani gol s našim navijačima. Ja sam potpuno apolitičan. Slavlje nakon gola nije imalo nikakve veze s događajima vezanim uz generala Gotovinu. Mladen Petrić odapeo bi strijelu prema supruzi Despini i kćeri Melini-Charlize. - Nije dugo trajala ta proslava. Nakon što sam stvorio ime, odustao sam od takve proslave, iako su mi navijači HSV-a pisali da nastavim. Dobivao sam puno poruka. Nisam htio nastaviti jer su mi misli često odlazile na proslavu golova, a to nije dobro za koncentrac­iju rekao je Petrić. Kao i Petrić, Rakitić je u sretnom braku, zaljubljen u suprugu do ušiju. Njegove proslave znaju biti originalne, no uvijek prvo poljubi prsten. To je poruka supruzi da misli na nju. To je radio i Olić, koji je u sretnom braku s Natalijom.

BROZ: JA SAM TVOJ FRAJER

No originalna proslava je ona Marcela Brozovića. Ozbiljan izraz lica i ruka preko brade, kao grčki mislilac, Broz je takvim načinom proslave zaludio Italiju. A ideja je nastala sasvim slučajno... - Putovali smo u Milano automobilo­m i predložio sam da snimimo fotografij­u. Instinktiv­no sam zauzeo takvu pozu. Ima li kakvo značenje? Ne znam. Moglo bi biti nešto kao ‘ja sam tvoj frajer’ ili ‘pogledajte u kakvoj sam dobroj situaciji’ - otkrio je Brozović.

 ??  ??
 ??  ?? Marka Pjaca je nakon gola protiv Porta “poslao poruku” svom Dinamu, od kojeg se oprostio s identičnom proslavom gola
Marka Pjaca je nakon gola protiv Porta “poslao poruku” svom Dinamu, od kojeg se oprostio s identičnom proslavom gola
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia