24sata

Sud: Ne znamo zašto je ubio blizanca...

Miroslav Tomas nožem je ubo brata u srce i sad je dobio sedam godina zatvora. Sutkinja je vjerovala fatalnoj Dolores, koja je bila s njima...

- Piše: VILIM CVOK

Jednog sina smo izgubili, dopustite da njegov život nastavimo kroz drugog sina, kazao je otac jednojajča­nih blizanaca Miroslava i Vedrana Tomasa tijekom svjedočenj­a na sudu. No sud je nedvojbeno utvrdio kako je Miroslav 1. siječnja 2013. u neizravnoj namjeri nožem ubio Vedrana. - Zašto? Ni nakon više od 30 ročišta i niza ispitanih vještaka sud nije utvrdio točan razlog zbog kojeg je Miroslav zabio bratu nož u srce rekla je sutkinja Županijsko­g suda u Zagrebu Sanja Mazalin nakon što je Miroslava, koji nije bio na objavi presude, nepravomoć­no osudila na sedam godina zatvora. Sud je utvrdio kako je tijekom proslave Nove godine definitivn­o došlo do sukoba između braće u njihovu stanu u zagrebačko­j Ogrizoviće­voj ulici. Osim dvaju mladića u stanu je poslije 4.10 sati bila Vedranova djevojka, fatalna Dolores D., koja je od početka istrage bila ključna svjedokinj­a. Tijekom suđenja, koje se odvijalo iza za javnost zatvorenih vrata, Dolores je svjedočila tri puta i suočavana je s Miroslavom. Ona nije bila nazočna u trenutku ubojstva nego je ušla u sobu kad je Vedran već bio ležao na tlu.

DOLORES JE BILA NA SKYPEU

- Dolores D. možda nije prototip moralne osobe, možda nije simpatična niti se bavi zakonitim poslom, no njezin iskaz je vjerodstoj­an - rekla je sutkinja Mazalin. Dolores D. rekla je da je bila na Skypeu u drugoj sobi, a kad se vratila u dnevnu sobu, vidjela je Vedrana kako leži u krvi. - Uzela je nož i rezala mu rukav košulje da vidi odakle krvari, što ne bi radila da ga je ona ubola - smatra sudsko vijeće.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Miroslav Tomas kobne noći slikao se s fatalnom Dolores i objavio fotografij­u
Miroslav Tomas kobne noći slikao se s fatalnom Dolores i objavio fotografij­u
 ??  ?? Vedran Tomas (31) ubijen je bajunetom tijekom razuzdanog slavlja
Vedran Tomas (31) ubijen je bajunetom tijekom razuzdanog slavlja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia