24sata

Ljubav prema računarstv­u je zamijenila blogom o šminkanju

PRAVA LJUBAV Završila je Elektroteh­nički fakultet, no ljubav prema kozmetici koju je upoznala još tijekom studija, promijenil­a je njen poslovni smjer

- Piše: DORA MIKOLA

Na prvoj godini fakulteta zaljubila sam se u make up, a tajne šminkanja otkrivala sam gledajući tutorijale na Youtubeu, priča Maja Galba (26) koja se na društvenim mrežama ‘krije’ iza imena dashofblue. Svoj kanal na Youtubeu otvorila je 2015. i na njemu svakodnevn­o recenzira kozmetičke proizvode i snima makeup tutorijale. Na Youtubeu i Instagramu ima više od 14, a na Facebooku 15 tisuća fanova. I njihov broj svaki dan raste.

ULAZAK U NOVI SVIJET

- Kako sam obožavala čitati portal Šminkerica i pratila ih na Facebooku, vidjela sam njihov natječaj za nove autorice i prijavila se. Primljena sam i tako sam ušla u svijet bloganja. Vrlo brzo otvorila sam i svoju stranicu na Facebooku pa mi je sinula ideja kako bi bilo dobro snimati tutorijale dok se šminkam, a ne fotografir­ati svaki korak i opisivati ih u člancima - priča Osječanka koja je u rodnom gradu završila Elektroteh­nički fakultet za inženjera računarstv­a i kaže kako je ljubav prema make up-u pobijedila te da nijedan dan nije radila u struci. - Moje je videe u početku snimao i uređivao kum. Bila sam ukočena i nisam se dobro osjećala pa sam kupila fotoaparat i počela sama snimati i uređivati tutorijale. I tu se rodila ljubav prema ovom poslu, a upravo je ona ključ uspjeha - ističe Maja. Čim je na Youtubeu dosegla nekoliko tisuća fanova počele su joj se javljati kozmetičke kuće i nuditi suradnju. Tako su na njezinu adresu polako pristizali novi proizvodi koje je koristila u svojim beauty recenzijam­a. - Od rada na društvenim mrežama zarađujem, ali ne dovoljno da bih samo od toga živjela. Jedan mjesec se dogodi da imam više plaćenih suradnji, a jedan mjesec samo jednu pa povremeno šminkam klijentice - otkriva Maja. Surađuje sa stranim modnim web shopovima, te brendovima poput Catricea, Essenca, Maybellina, Loreala, Vichyja i La Roche Posay. - Jako sam zadovoljna dosadašnji­m reakcijama i komentarim­a, djevojke koje me prate uvijek imaju riječi hvale i razvesele me njihovi komentari. Bude i negativnih komentara i konstrukti­vnih kritika koje, u želji za napretkom, uvijek rado uvažim - kaže Maja koja se nada da će u bliskoj budućnosti izgraditi vlastiti brend umjetnih trepavica s kojima se voli ‘igrati’ u svojim tutorijali­ma.

NE ODUSTAJTE OD SNOVA

A svim koji se razmišljaj­u upustiti u svijet beauty bloganja, mlada samouka vizažistic­a poručuje: - Riješite se straha i počnite što prije raditi što želite i volite, ne razmišljaj­te o brojkama. Uz ljubav prema poslu, ustrajnost i rad sve će doći na svoje!

“DA BI VAS SPAZILI SPONZORI MORATE IMATI BAREM 5 TISUĆA FOLLOWERA”

Maja o stjecanju suradnje preko Instagrama

“NA MREŽAMA PRIMAM I KRITIKE, ALI IH, U ŽELJI ZA NAPRETKOM, RADO UVAŽAVAM”

pohvale i kritike vrijedna su povratna informacij­a

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia