24sata

STOPIRALI I POGINULI

ODVEZAO MLADIĆE U SMRT

- Piše: DANIJELA MIKOLA

Vukovar: Mladići su se vraćali iz Vinkovaca. Ivica Pelivan (43) im je stao. Vozio je brzo. Izgubio je kontrolu, ušao u suprotni trak i sudario se s tegljačem. Bio je samohrani otac četvero djece

Vozač Citroëna C3 Ivica Pelivan (43) iz Nuštra te putnici iz auta, Željko Nićin (19) iz Bršadina i Toni Fišer (22) iz Vukovara, poginuli su u izravnom sudaru s tegljačem u nedjelju oko 22 sata na izlazu iz sela Bršadin. Nićin i Fišer, dva vrlo dobra prijatelja, koji su učili za kuhare, te večeri, malo prije 22 sata, odlučili su stopirati kako bi iz Vinkovaca, gdje su se družili s prijatelji­ma u kafiću, pošli kući. - Toni je došao k nama u Bršadin. Bio je s mojim bratom kod nas doma. Onda su odlučili malo otići do Vinkovaca. Dalje ništa ne znamo - kratko nam je, ledena lica, rekao brat poginulog Nićina nakon što je došao vidjeti mjesto nesreće. Tupo je gledao u smrskani automobil. Nićinovi žive samo 300-tinjak metara dalje od mjesta nesreće.

Željko i Toni bili su prijatelji iz Srednje strukovne škole Vukovar. Zajedno su učili za kuhare. Bili su dobri dečki i često su se družili. Imali su tu nesreću da im na cesti, na podignuti palac, stane Ivica Pelivan (43) iz Nuštra, vlasnik i vozač Citroëna. Pristao ih je odvesti do Bršadina i učiniti im uslugu, iako to njemu nije bilo usput. Neslužbeno se doznaje da je vozač Citroëna imao alkohola u krvi te da je poprilično brzo vozio kad se sudario s nailazećim kamionom. I on je na mjestu poginuo u sudaru. Iza Pelivana je ostalo četvero djece, o kojima je sam skrbio jer ga je supruga napustila. Prema zasad poznatim informacij­ama, Citroën C3 vinkovački­h registraci­jskih oznaka jurio je cestom i iz još neutvrđeno­g razloga otklizao, prvo na blato pored ceste, a potom naglo lijevo, izravno u nailazeći kamion, kojime je upravljao vozač iz Srbije. U strahovito­m sudaru automobil se zarotirao na cesti i završio u kanalu. Iz posve smrskanog automobila izletjela su tijela dva suputnika i vozača, koje su potom policajci tražili uz svjetiljke po mračnim njivama. Svuda uokolo bili su razbacani dijelovi razbijenog automobila. Kamion je ostao stajati na cesti, razbijen mu je prednji dio. Svi stravični detalji teške nesreće vidjeli su se tek ujutro kad je policija započela očevid. Vozač tegljača lakše je ozlijeđen i jedini je očevidac ove strašne prometne nesreće, pa su ga i ispitali u Državnom odvjetništ­vu u Vukovaru nakon što je dežurna zamjenica županijsko­g državnog odvjetnika, u suradnji s policijski­m službenici­ma nadležne policijske postaje, obavila očevid nesreće. Tužiteljst­vo je naredilo obdukciju tijela poginulih. Nakon toga Općinsko državno odvjetništ­vo u Vukovaru, objavilo je tužiteljst­vo na svojoj internetsk­oj stranici, odlučit će o daljnjem postupanju. Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske priopćili su kako u protekla dva mjeseca imaju pet poginulih u teškim prometnim nesrećama te da je to povećanje od oko 150 posto u odnosu na prva dva mjeseca protekle godine, te su najavili kako će zbog toga povećati kontrole prometa na županijski­m cestama.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Poginuli Željko Nićin (19) i Toni Fišer (22)
Poginuli Željko Nićin (19) i Toni Fišer (22)
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia