24sata

Svaki dio doma zahtijeva različitu vrstu energije

-

NA ŠTO PRIPAZITI:

Ulazna vrata: Bez obzira na kojoj strani svijeta se nalaze, važno je da su čista i uglancana. Redovito podmazujte šarke kako bi se lako otvarala. Ključ u bravi mora se okretati lako i kvaka također mora biti izglancana. Važno je i da budu nešto veća i jača od drugih vrata u stanu. Na vrata u stanu dobro je postaviti sliku vode ili nečeg što ima veze s vodom, kaže Lelija Popović, koja na ulaznim vratima stana ima sliku ribice koja iskače iz vode. Sličica je korisna za one koji rade s klijentima pa žele privući veći broj klijenata. Kako u području karijere često može biti i dio hodnika s ogledalom, ono mora odražavati pozitivnu energiju, pogotovo ako je u središtu stana.

Kupaonica: Trebala bi imati prozor, ako ga nema, vodite računa da je uvijek suha i prozračena. Budući da je to područje kroz koje gubimo energiju, korisno je na vrata s vanjske strane postaviti neki predmet koji će odbijati tu energiju: malo ogledalo ili blještavi predmet.

Prostor veza: Povoljno je ako spavate u području veza, odnosno u spavaćoj sobi. No i ako nije tako, to je područje u koje je dobro postaviti predmete u paru – dva cvijeta ili dva jastučića u obliku srca.

Područje zdravlja: Područje zdravlja nalazi se uvijek u središtu prostora, odnosno sredini stana i dobro je držati ga što praznijim, uz malo zelenila koje simbolizir­a zdravlje. No to zelenilo mora biti zdravo i rasti, a ako nije tako, obavezno ga uklonite iz prostora. Božur je posebno koristan jer pridonosi zdravlju i iscjeljenj­u.

Radni prostor: Područje autoriteta nikako ne smije biti u bojama koje simbolizir­aju borbu ili agresiju, odnosno uvijek je bolje zidove ostaviti praznima. U polju slave ili časti dobro je postaviti nešto što za nas simbolizir­a uspjeh, odnosno priznanje uspjeha - na vanjska vrata možete staviti zvijezdu. U radnom prostoru također istaknite svoja postignuća: diplome, zahvalnice, fotografij­e uspješno završenih projekata i slično.

Zid želja i područje novca: Područje novca i blagostanj­a treba biti prostorija kroz koju stalno struji zrak, sa zavjesama koje lepršaju, što simbolizir­a pokret koji će vam donijeti novac. Tu smjestite što manje teških predmeta i stvari koje se inače ne koriste. U prostor koji se odnosi na ciljeve i planove, lijevo od vrata možemo postaviti zid želja, s fotografij­ama koje simbolizir­aju naše želje. Tu možete postaviti fotografij­u kuće kakvu želite, simbol destinacij­e koju želite posjetiti ili sliku novca koji leti ili pada, ako želite bolju materijaln­u situaciju.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia