24sata

Hrgović: Još samo mjesec dana i bit ću profi...

ZBOGOM, AMATERI Filip odlazi u profesiona­lni boks, očekuje da bi prvi profi meč mogao imati za dva do tri mjeseca

- Piše: IVAN RADNIĆ

Imao sam nakon Olimpijski­h igara mjesec dana odmora od treninga, ali već šest mjeseci sam u punom treningu. Zapravo, mislim da nikad nisam bio spremniji, kaže Filip Hrgović (24), hrvatska verzija Anthonyja Joshue.

Upravo zato ga je u pripremi za meč desetljeća Vladimir Kličko pozvao da mu sparira. - Bio sam u njegovu kampu deset dana, ali odradio sam samo dva sparinga s njim. Iskreno, mislio sam da će toga biti više baš zato što sam po stilu boksanja, ali i po konstituci­ji, sličan Joshui kaže Filip pa dodaje: - Dobio sam osjećaj da Kličku ne odgovaraju agresivni sparinzi. Više je koristio lošije sparing partnere od mene, valjda da bi se napumpao samopouzda­njem uoči meča. Priznaje da ne može dočekati subotu navečer, da vidi kako će izgledati borba za koju je, ako se pita Filipa, epitet “meč desetljeća” čak i nedovoljno jak naziv. - Pred nama je najveći meč u teškoj kategoriji u zadnjih 20-ak godina! - uvjeren je Filip, svjestan da se susreću dva boksačka svijeta. - Dva olimpijska pobjednika, dvije različite škole boksa, dvije različite generacije... Stariji šampion, koji je sve napravio u boksu, protiv mladog razornog boksača kakav je Joshua. Sjajno! Uskoro bi u ring, u službenoj profesiona­lnoj borbi, trebao ući i Hrgović. Bilo je nekih komplikaci­ja oko prelaska iz amaterskog u profesiona­lni boks, ali to je sad riješeno.

MAMA NE GLEDA BORBE

- U sljedećih mjesec dana trebao bih potpisati ugovor s promotorom, a za dva do tri mjeseca očekujem da ću imati i prvu borbu. Veselim se profesiona­lnom boksu, dobit ću neke nove uvjete koje do sada nisam imao kaže naš brončani olimpijac iz Rija. Ni taj sljedeći meč, kao ni bilo koji drugi, neće gledati Filipova majka. A ni otac baš ne uživa u svemu tome... - Mami i tati je jako teško gledati moje mečeve, pogotovo u početku. Sad im je već lakše jer znaju da sam dominantan i da me nitko ne može baš prebiti u ringu, mirniji su, ali nije im lako i dalje. Tata gleda, mama pola žmiri a pola gleda smije se najbolji naš boksač.

KOŠARKAŠ I - GITARIST

A sve bi bilo drukčije, i roditelji bi bili sretniji, da je mali Filip s 13 godina ostao u košarci. No on je otišao u boks. Otišao i ostao. - Bio sam solidan košarkaš, igrao sam za reprezenta­ciju Zagreba, s Dubravom sam bio prvak Hrvatske... Rano sam prestao igrati, zato je teško govoriti koliko bih bio dobar košarkaš da sam ostao u tome, ali vjerujem da bih, uz ovakav voljni moment i fizičke predispozi­cije, imao šansu uspjeti - kazao je Hrgović. Osim boksom, u posljednji­h godinu dana aktivno se bavi - sviranjem gitare. - Ne bih rekao da sviram gitaru, prije da je učim svirati. Nekoliko puta sam već počinjao, ali sad je stvarno želim naučiti svirati - kaže Filip.

“KAO PROFESIONA­LCU ĆE MI BITI PUNO LAKŠE, BIT ĆU POSVEĆEN SAMO BOKSU I POSTAT ĆU BOLJI BOKSAČ”

Filip Hrgović veseli se profesiona­lizmu “DA BI DOBIO JOSHUU, KLIČKO ĆE MORATI POKAZATI DALEKO VIŠE NEGO ŠTO JE POKAZIVAO U POSLJEDNJI­H DESET GODINA” navija za Klička, ali favoritom smatra Joshuu

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia