24sata

PRVAKINJE I PRVACI IZ KINODVORAN­E!

I CURE I MOMCI Prvakinje Hrvatske prvi put su djevojke iz Marine Kaštela, a prvaci države već šesti put zaredom su Ribola Kaštela. Jedan grad, sedan mista, dvije titule...

-

Bliži se kraj sezone, a lako bi se moglo dogoditi da jedino u odbojci prvaci Hrvatske i u ženskoj i muškoj konkurenci­ji budu iz istoga grada. I to iz malenih Kaštela, iz kojih dolaze prvaci i prvakinje Hrvatske, Mladost Ribola Kaštela i Marina Kaštela. Na brzoj cesti kroz Kaštela prije desetak godina naslikan je jedan od najvećih sportskih grafita: “Jedan grad, sedan mista, sve nas spaja ljubav ista”. Grafit je posvećen, naravno, Hajduku, no jednako tako je mogao biti posvećen i odbojci, najpopular­nijem sportu u malenim Kaštelima, koje se ovih dana mogu podičiti naslovima prvaka i u muškoj i u ženskoj konkurenci­ji. Sljedeće sezone igrali smo finale, a danas imamo šest naslova prvaka u nizu - sažeo je priču o kaštelansk­oj odbojci Rančić i dodao: - Ključ uspjeha je razumijeva­nje tadašnjega gradonačel­nika Josipa Berketa, koji je uložio svoj novac u klub i pomogao da stanemo na noge. Danas pomaže još jedna kaštelansk­a tvrtka, Ribola, a gospodin Berket se okrenuo ženskoj odbojci. A bivši gradonačel­nik, poduzetnik i vlasnik marine ključnim drži Rančićevu marljivost i upornost. - Ispred mene je stajao mladi momak s vizijom i željom da nešto napravi. Odlučio sam ‘podmetnuti leđa’ i ispalo je dobro - otkriva nam Berket, ponosan na dvostruku krunu kaštelansk­e odbojke: - Momci su osvojili šesti naslov prvaka zaredom, a cure prvi, s tim da su cure uzele i kup i superkup, da nisu poražene cijele sezone, da je naša druga ekipa prvak druge lige... Imamo ogroman pogon s četiri trenera i 280 cura, a imamo vlastitu dvoranu, adaptirali smo je iz kinodvoran­e. Trener Rančić sanja Ligu prvaka, no do toga je teško doći u ovim uvjetima.

 ??  ?? A sve je počelo prije osam godina, kad se nekadašnji reprezenta­tivac Ivan Rančić odlučio vratiti kući. - Zaželio sam se kuće... Tad je Mladost bila osma, tu sam sezonu bio i trener i igrač, počeo raditi s mladima.
A sve je počelo prije osam godina, kad se nekadašnji reprezenta­tivac Ivan Rančić odlučio vratiti kući. - Zaželio sam se kuće... Tad je Mladost bila osma, tu sam sezonu bio i trener i igrač, počeo raditi s mladima.
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia