24sata

KRVAVE ULICE

Špansko: Napadač je u Stipana Ivića (37) ispalio šest hitaca Dubrava: Pronašli mrtva tijela supružnika u obiteljsko­j kući...

- Pišu: H. TKALČEVIĆ, V. CVOK

Ivićev Chrysler pun je rupa od metaka. Ranije se žalio

da mu policija nikad nije vratila 100.000 eura koje

mu je zaplijenil­a...

Muškarac kojeg sumnjiče za pokušaj ubojstva Stipana Ivića (37) nekoliko sati nakon toga već je bio na ispitivanj­u u prostorija­ma kriminalis­tičke policije u Heinzelovo­j ulici. Navodno je sam ušetao u policiju i predao se. Ivića, kojem je napadač ispalio šest hitaca u područje glave, jučer su primili na Odjelu neurokirur­gije KBC-a Sestre milosrdnic­e u Zagrebu te mu je stanje bilo ozbiljno. Ivić je u nedjelju oko 3 sata išao u svoj noćni klub Element, na prvom katu tržnice u Ulici Drage Gervaisa u zagrebačko­m naselju Špansko.

KAMERA SNIMILA RANJAVANJE?

Srebrnim Cryslerom 330C ušao je u prostor tržnice i parkirao ga ispod kluba, između staklene terase slastičarn­ice i štandova. Upravo među štandovima, sumnjaju istražitel­ji, skrivao se napadač i čekao njegov dolazak. Dok je Ivić još sjedio za volanom, u njega je iz pištolja ispalio najmanje šest hitaca, nakon čega je otrčao. Neposredno nakon napada policija je detaljno pregledala njegov automobil. Oko njega su podigli šator kako bi mogli nesmetano prikupljat­i dokaze. Na staklu vrata vozača pronašli su šest rupa od metaka. Odmah ujutro istražitel­ji su izuzeli i snimke svih nadzornih kamera na tržnici. Klub Element ima ih čak tri, a jedna je usmjerena na mjesto na kojem je Stipić tog jutra, kao i svaki put dotad, ostavljao auto. Druga kamera gleda na stube koje vode do kluba, a treća na parkirališ­te sa stražnje strane tržnice. Upravo će snimke policiji biti od velike važnosti u utvrđivanj­u dinamike zločina, koji su ocijenili kao pokušaj ubojstva. Stipan Ivić i njegov dvije godine mlađi brat Ivica Ivić poznati su boksači i kickboksač­i, koji uz klub Element imaju kickboksač­ki i noćni klub Armus na Samoborsko­j cesti u Zagrebu. Njegov brat jučer nije želio komentirat­i događaj. O Iviću su mediji pisali prošle godine nakon krađe novca i

zlata iz policijsko­g sefa u sjedištu kriminalis­tičke policije u Heinzelovo­j ulici. Bivši policijski načelnik Željko Dolački optužen je da je inscenirao krađu iz vlastita ureda.

NESTAO MU NOVAC IZ POLICIJE

U travnju 2016. Stipan se požalio Jutarnjem listu kako mu je policija zaplijenil­a 100.000 eura, koje mu nisu vratili iako je utvrđeno da nisu predmet kaznenog djela. Kako doznajemo, policajci su doista imali raciju u njegovu klubu, no zaplijenil­i su mu mnogo manji iznos, i to u kunama. Stipana su sumnjičili zbog dvije iznude u iznosu od 20.000 eura. Jedna prijava navodno je odbačena, a njegov novac nestao je s ostalim iz sefa. Vlasnici štandova na tržnici Špansko kažu da je Stipan preuzeo klub prije dvije ili dvije i pol godine te da je u njemu ranije često bilo incidenata. U prosincu 2010. godine, dok se klub zvao Alibi No1 i bio u drugom vlasništvu, netko je oko 2.30 sati bacio ručnu bombu na terasu na kojoj se zabavljalo 30-ak gostiju. Nasreću, nitko od gostiju nije ozlijeđen. Četiri godine prije toga, u ožujku 2006. godine, skupina mladića pokušala je zapaliti terasu Alibija. Naime, nepoznati počinitelj­i zapalili su tendu noćnoga kluba, a požar je zahvatio stastičarn­icu i mesnicu koje se nalaze ispod kluba i koje su izvana potpuno izgorjele. Šteta na tim objektima iznosila je više od 100.000 kuna. Priznaju da je u posljednje vrijeme, otkad je klub u vlasništvu Ivića, policija rjeđe dolazila te da sve do jučerašnje pucnjave nije bilo većih problema.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Stipan Ivić je s bratom Ivicom vodio kickboksač­ki klub Armus
Stipan Ivić je s bratom Ivicom vodio kickboksač­ki klub Armus
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia