24sata

BIVŠI SUBORCI U BORBI ZA ČELNOG ČOVJEKA IMOTSKOG

-

Zanimljiva izborna borba u drugom krugu vodi se i u Imotskom. Tamo se za gradonačel­nika natječu dva ratna suborca, koji su se zajedno borili na Maslenici. Ivica Kukavica kandidat je lokalne nezavisne liste i u drugom se krugu bori protiv Ivana Budalića, kandidata HDZ-a. Budaliću je glas dao 2301 birač ili 49,83 posto, a Kukavici je glas dalo 1888 Imoćana, odnosno 40,88 posto građana.

ZAJEDNO SU I RANJENI

Obojica su bili pripadnici legendarne 3. imotske bojne IV. gardijske brigade, a i jedan i drugi su bili ranjeni. Ivica Kukavica s činom bojnika bio je zapovjedni­k Budaliću. Tko će kome zapovijeda­ti u miru, ostaje vidjeti. U gradu se ovih dana može čuti kako ovog puta ide junak na junaka, ali da iza jednog stoji jaka stranačka mašinerija koja je Imotskom proteklih godina puno obećavala i malo ispunila. I Budalić u svom programu sad obećava hospicij u Imotskom, dnevnu bolnicu u Zagvozdu, brzu cestu kao spoj na tunel Sv. Ilija i ulaganje u gospodarst­vo te turizam. Kukavica, kojem su u drugom krugu podršku dali i članovi liste mladih MI za IM, očekuje podršku onih Imoćana koji su za promjene, zaustavlja­nje iseljavanj­a iz Imotske krajine, vraćanje Imotskom kulturnih i gospodarsk­ih sadržaja. - Izgubili smo sud, katastar, poreznu upravu, postali smo ekspozitur­a Sinja i Makarske, mladi nam odlaze, a za sve je kriva vlast HDZ-a, kako u gradu tako u županiji i državi. Svom gradu želimo dobro, želimo svu našu intelektua­lnu sposobnost i ljude koji mogu pomoći upregnuti u ista kola za bolje sutra našega grada. Ne želimo obećavati već raditi - poručio je Kukavica. Budalić je ostao zapamćen po tome što je u prvom izbornom krugu prije dva tjedan proglasio pobjedu i čak objavio pobjedničk­i izborni govor na Facebooku, a onda je doživio hladan tuš.

PRERANO SE RADOVAO

Točno u ponoć, kad su stigli službeni rezultati, u stožeru HDZ-a zavladalo je neraspolož­enje dok se u susjednom stožeru Ivice Kukavice naveliko slavilo. U svom uranjenom pobjedničk­om govoru Budalić je zahvalio HDZ-u, suradnicim­a “aktualnom gradonačel­niku” te je obećao da će, kad preuzme dužnost prvog čovjeka Imotskog, činiti “sve i više od onoga što može”. Ivica Kukavica je i na prošlim lokalnim izborima 2013. bio nezavisni kandidat za gradonačel­nika. Kandidat HDZ-a tad je bio Ante Đuzel. (V. Bekavac Šuvar)

 ??  ??
 ??  ?? LEGENDARNA BOJNA
Budalić i Kukavica bili su pripadnici 3. imotske bojne
LEGENDARNA BOJNA Budalić i Kukavica bili su pripadnici 3. imotske bojne
 ??  ?? STRANAČKI KANDIDAT
Ivan Budalić je kandidat HDZ-a. S Kukavicom se zajedno borio u ratu
STRANAČKI KANDIDAT Ivan Budalić je kandidat HDZ-a. S Kukavicom se zajedno borio u ratu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia