24sata

ACO: ON JE ‘INCIDENT’ BAŠ KAO I DRAŽEN

BROGDONU TITULA Američka je to liga, pa je valjda logično da nagradu dodijele američkom košarkašu. Nije to sigurno slučajno, kaže Darijev otac Predrag Šarić NIJE BIO NITI BLIZU: DARIO ŠARIĆ DOBIO JE 266 BODOVA, A NOVAK SEZONE MALCOLM BROGDON MOŽE SE POHV

- Pišu: T. GABELIĆ, I. RADNIĆ

Dario Šarić u prosjeku je zabijao 12,8 koševa u prosjeku za Philadelph­iju, Malcolm Brogdon 10,2 za Buckse. Hrvatski reprezenta­tivac dvaput je bio novak mjeseca, Amerikanac nijednom. Šarić je odigrao 81 utakmicu, Brogdon 75, no “rookie” godine postao je bek Bucksa. - Tko će koga nego svoj svoga. Koga biste vi izabrali - nasmijao se Darijev otac Predrag Šarić, no njegov osmijeh bio je prilično kiseo. - Američka liga, američki novinari, logično je da izaberu američkog igrača. Nije to slučajno istaknuo je Šarić stariji. Puno navijača je ljutito i razočarano odlukom, na društvenim mrežama mnogi su napisali riječi podrške za hrvatskog reprezenta­tivca.

DARIJA NISU PREPOZNALI

- Šalite se da je Brogdon ispred Šarića?! Pa Dario je odigrao 81 utakmicu i ima bolje brojke - piše u jednoj poruci. Dario je od Amerikanac­a dobio tek utješnu nagradu, u najboljoj je “rookie” petorci. - Naslućival­i smo što se sprema, da će nagrada otići u ‘američke ruke’. Amerikanci su u komentarim­a spominjali da nagrada ide Embiidu ili Šariću, Brogdon uopće nije trebao biti u igri jer nijednom nije bio rookie mjeseca, ali ispalo je tako kako je ispalo rekao je hrvatski izbornik Aleksandar Petrović, koji je tijekom gala večere sa Šarićem izmijenio nekoliko SMS-ova. - Šarić je njima bio ‘incident’, igrač koji im se dogodio, a da nisu bili svjesni kako i zašto. Nisu ga prepoznali i nisu reagirali na pravi način. Isto kao što Dražen nije završio na All Star utakmici, što je po svemu trebao, a nedugo potom izabran je u treću NBA petorku, znači među 15 najboljih igrača u toj sezoni - istaknuo je Aco. E, sad, po kojim je to

statističk­im elementima Dario “izgubio” nagradu? U prosjeku je zabijao 12,8 koševa po utakmici uz 6,3 skoka i 2,2 asista, a Brogdon trpao 10,2 poena po susretu uz 2,8 skokova i 4,2 asista, s tim da je Dario, ponovimo, dvaput bio novak mjeseca, a Malcolm nijednom.

76ERSI OŠTEĆENI

Da ne spominjemo da je hrvatski reprezenta­tivac nakon All Star vikenda do kraja sezone zabijao 17,3 koša po utakmici uz 7,3 skoka i 3,4 asistencij­e. Ono što je za Amerikance bilo odlučujuće je to da je Milwaukee ušao u doigravanj­e, a Philadelph­ia nije, te što je Darijev šut za tricu tek 31,1 posto, a Brogdonov 40,4. A tu je i omjer asistencij­a i izgubljeni­h lopti, statistika koja je prilično važna Amerikanci­ma. Dario je imao 182 asistencij­e uz 183 izgubljene lopte, a Brogdon 317 asista uz 113 izgubljeni­h lopti. - Nagrada je trebala otići u Philadelph­iju, jedino je pitanje kome, Embiidu ili mojem sinu. Naravno da se nadao, na kraju je nagradu i zaslužio, ali ja vjerujem da ga ovo neće previše pogoditi. Ova nagrada nije presudna u životu. Pada mi na pamet kako je Toni Kukoč prokomenti­rao nagradu za najboljeg šestog igrača. Tad je rekao da bi radije bio peti nego šesti igrač. Vjerujem da će Dario iz svega ovoga izaći još čvršći - zaključio je Predrag Šarić.

DODATNI POTICAJ

Tako razmišlja i hrvatski izbornik. Aco dobro poznaje Darija, koji će američko podcjenjiv­anje iskoristit da bi iduće sezone bio još bolji. - Ne samo da ga neće uzdrmati. Siguran sam da će mu ovo dati dodatni poticaj za novo dokazivanj­e već ovog ljeta na EP-u, a onda i u novoj sezoni rekao je Petrović.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ZA POVIJEST
Prvi je ‘rookie’ s najmanje 1000 koševa, 500 skokova,
150 asistencij­a i 150 trica
ZA POVIJEST Prvi je ‘rookie’ s najmanje 1000 koševa, 500 skokova, 150 asistencij­a i 150 trica

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia