24sata

OVA ŽENA MI JE POPUT MAJKE

Glumac je nakon višemjeseč­ne potrage našao u Ljubuškom zeničku babicu Zlatu Mucić (81), koja se i danas sjeća kako ga je umirivala...

- Piše: TATJANA PACEK

Jako sam bila sretna kad me Tarik posjetio. Nisam znala da će doći. Iznenadili su me, on, supruga Lejla i djeca. Divan je on čovjek kao i cijela njegova obitelj, rekla je Zlata Mucić (81). Babica iz Zenice porodila je mnoge današnje zvijezde, no imena im se, kaže, ne sjeća. Pamti samo Tarika Filipovića (45). - Kako ga se neću sjećati? Plakao je, kao i sve bebe, kad se rodio. Umirio se čim sam ga primila u naručje. Već onda mi je, među svim zeničkim bebama, bio mezimac - rekla je baka Zlata. U Zenici su rođeni redatelj oskarovac Danis Tanović (48), glumci Danijel Ljuboja (42) i Jasna Ornela Bery (63), operna pjevačica Sandra Bagarić (43). Zlata ne pamti je li asistirala pri njihovim rođenjima. Gledala je njihove filmove, slušala glazbu, ali najdraže joj je ipak gledati “Potjeru” ili ranije kvizove koje je Tarik vodio. Svaki put kad se njezin mezimac pojavi na ekranu, srce joj brže zakuca. - Znam mu familiju, majku, oca, djeda, baku... sve fini ljudi.

SUZA RADOSNICA ZBOG TARIKA Znam i gdje mu je kuća, ona stara kuća u kojoj su nekad živjeli - priča baka Zlata. Iz Zenice je prije osam godina otišla u Ljubuški, gdje danas živi u staračkom domu Sveti Josip Radnik. Slomila je kuk i nije mogla živjeti sama. U domu je svi paze, kaže da joj je lijepo, osim što je ponekad zaboli kuk. Baka Zlata je u kolicima, u fazi oporavka od operacije. Uskoro će na terapije pa se svi nadaju da će vrlo brzo uz pomoć hodalice šetati domom. Sestre u domu hvale je da je jako draga i komunikati­vna. Rado se druži, stekla je prijatelje a posjećuje ju i njezina obitelj. Voli se šaliti i zato je omiljena među sestrama i korisnicim­a doma. Kad ju je Tarik iznenadio posjetom, baka Zlata bila je jako uzbuđena. Glavom su joj prošle sve njezine zeničke godine. Dani kad je prolazila pored Tarikove kuće, razgovaral­a s njegovim roditeljim­a, obitelji... I tad je, ne taji, kliznula suza radosnica. - Vidjela sam da je i Tarik bio uzbuđen. Ma on je duša od čovjeka - hvali ga baka Zlata. Svi njezini prijatelji iz doma radovali su se s njom nakon što ju je Tarik tako usrećio. Slikali su se s poznatim glumcem a fotografij­u je baka Zlata stavila i pored uzglavlja u svojoj sobi. Baka nema djecu, pa sve kojima je pomogla doći na svijet doživljava kao svoje. I puno bi joj značilo kad bi je se ta djeca češće sjetila. Tarik Filipović prva je velika zvijezda koja je baki došla u posjet.

BAKA SE VESELI NOVOM SUSRETU - Rekao je da će me nazvati ili doći kad će biti negdje u blizini. Znam da puno radi, da ima obitelj, mora se i o njima brinuti. Ne treba još i mene imati na brizi. Doći će kad nađe vremena, kad bude u blizini i ja ću opet biti sretna - kaže veselo.

“PLAKAO JE KAD SE RODIO, A UMIRIO SE ČIM SAM GA PRIMILA NA RUKE. OTAD MI JE MEZIMAC”

otkad je čula njegov plač, baki Zlati bio je najvažnija beba

A ni Tarik Filipović nije skrivao uzbuđenje kad je čuo koliko je baki značio njegov posjet. Glumac je čuo da je njegova babica slomila kuk, da sad živi u Ljubuškom i poželio ju je iznenaditi. Nije, kaže, bio siguran je li to ona, pa se raspitivao, pitao mamu, koja se sjetila i potvrdila mu da je Zlata baš njegova babica.

ULJEPŠAO JOJ DANE NA 40°C - Drago mi je da me baš Zlata donijela na svijet. Na putu za Dubrovnik otišli smo u Ljubuški. Moja rođakinja, koja radi u bolnici, pomogla mi je pronaći baku Zlatu - našalio se Tarik. Susret nakon 45 godina ganuo je i njega. I Tarikova supruga Lejla (40) bila je dirnuta nježnim zagrljajim­a i bakinim suzama radosnicam­a, baš kao i njihovi sinovi Dino (13) i Arman (9). Tarik je baki donio cvijeće i obećao da će opet doći. - Kad smo odlazili, rekla mi je da smo joj na ovih 40 stupnjeva uljepšali dane. Pa tko takvu baku ne bi volio? - kaže glumac, kojeg su raznježile bakine riječi.

NASTAVAK NA SLJEDEĆOJ STRANICI 

“RODICA KOJA RADI U BOLNICI POMOGLA MI JE PRONAĆI ZLATU PA SAM JE POSJETIO S OBITELJI”

Tarik je došao sa suprugom Lejlom i sinovima Dinom i Armanom

 ??  ?? USPOMENA Babica Zlata željela je fotografir­ati se s najdražom bebom koju je porodila i Tarik joj je rado udovoljio
USPOMENA Babica Zlata željela je fotografir­ati se s najdražom bebom koju je porodila i Tarik joj je rado udovoljio
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia