24sata

MASAKR U DISKU

Zaštitari su muškarca (55) izbacili iz kluba jer je gnjavio cure. Vratio se s dva pištolja i počeo pucati po svima. Ubio je jednog muškarca i teško ranio dvojicu

- Piše: MERI TOMLJANOVI­Ć

Pucnjava i vriskovi probudili su u kišno subotnje jutro Senjane koji su ostali šokirani kad su doznali što se dogodilo. Tomislav Lopac (38) je ubijen, a teško su ranjeni Tin Rončević (26) i Josip Mesić (27) u jučerašnje­m obračunu u noćnom klubu ‘Konoba’. Policija je uhitila 55-godišnjeg napadača Ivana T. Detalji ubojstva znat će se nakon završetka očevida, zbog kojeg je s obje strane bio blokiran ulaz u centar grada. Neslužbeno doznajemo da se osumnjičen­i došao osvetiti nakon što se ranjeni dvojac žalio na njegovo neprimjere­no ponašanje. Djevojkama u njihovom društvu cijelu večer je dobacivao neprimjere­ne izjave i ‘pipkao’ ih dok bi prolazio klubom, neslužbeno doznajemo. Ubijeni Lopac je navodno oko 2 sata, amolio napadača da napusti klub što je on i učinio. No Ivan se nekoliko sati kasnije vratio u Konobu s dva pištolja. U klubu se tad nalazilo tridesetak ljudi.

CIJELU VEČER DOBACIVAO

Odmah na ulazu ispucao je nekoliko metaka u izbacivača. Lopac, inače otac dvoje djece, preminuo je na mjestu. Potom je s više hitaca iz pištolja dvojici muškaraca zadao teške tjelesne ozljede opasne po život. Pucnjavu je čuo čuvar obližnjeg hotela Krešimir Škiljan. Taj profesiona­lni zaštitar, koji je radio u Afganistan­u, odmah je otrčao do Konobe. Po pričanju mještana, upravo je on svladao napadača udarcem u glavu te ga je zadržao do dolaska patrole. Iz KBC-a Rijeka doznajemo kako je ranjeni dvojac životno ugrožen. - Jedan je dobio prostrjeln­u ranu prsnog koša, a drugi lica, vrata i natkoljeni­ce. Obojica su operirani i nalaze se na respirator­ima. Nažalost, još su u životnoj opasnosti - kažu iz riječke bolnice na Sušaku. Prijatelji i obitelji ranjenih muškaraca su se okupili i dalje strepe za njihove živote. Iz policije pak doznajemo kako im je napadač od prije poznat zbog po-

kušaja ubojstva 2002. godine u Crikvenici. Ipak, optužnicu protiv njega su odbacili. - Žena mu je divna i vrijedna, ali on je težak i čudan, pogotovo kad popije.

VEĆ SU SE ŽALILI

Često su se mlade cure žalile na njegovo nametljivo ponašanje i neprimjere­no dobacivanj­e. Pitamo se samo zašto je čovjek koji je već bio osumnjičen za ubojstvo, bez obzira na to što mu nije dokazano, imao dozvolu za oružje - zgroženi su i šokirani mještani Senja. Shrvana obitelj ubijenog muškarca, inače vlasnici poznatog restorana ‘Jablan’ u Senjskoj dragi, zamolila je za razumijeva­nje i nije bila voljna davati izjave. Zbog cjelokupne kriminalis­tičke istrage komentar nije dao ni hrabri čuvar hotela koji je svladao napadača. Ivan T. je subotu proveo u prostorija­ma senjske policijske postaje na ispitivanj­u. Nakon obrade će ga prepratiti istražnom sucu Županijsko­g suda u Rijeku. On će odlučiti hoće li ga smjestiti u istražni zatvor na najmanje mjesec dana.

 ??  ?? U BLOKADI Policajci su zbog očevida blokirali dvije ceste koje vode do centra Senja
U BLOKADI Policajci su zbog očevida blokirali dvije ceste koje vode do centra Senja
 ??  ?? RADIO KAO IZBACIVAČ Ubijeni Tomislav Lopac imao je dvoje djece. Obitelj je bez komentara
RADIO KAO IZBACIVAČ Ubijeni Tomislav Lopac imao je dvoje djece. Obitelj je bez komentara

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia