24sata

Već tri godine borimo se za bolje obrazovanj­e. I nećemo odustati!

24sata već 1095 dana pišu o najvažnijo­j reformi u Hrvatskoj

- Piše: ANA DASOVIĆ

KAMPANJA 24SATA Punih 1095 dana zalažemo se za bolje uvjete školovanja i rada za nastavnike, modernije razrede i više prilika

Točno tri godine, punih 1095 dana, traje kampanja 24sata kojom obrazovanj­e ističemo kao jednu od najvažniji­h tema u Hrvatskoj. Kroz ove tri godine na našim smo stranicama predstavil­i desetke učenika, nastavnika, razreda, ravnatelja, projekata, inicijativ­a, sve one pozitivne i svijetle primjere koji nam daju nadu da će naša djeca dobiti ono što od školovanja trebaju - konkretna znanja, aktualne vještine te prilike da ostvare svoje želje i ispune talente. I da ostanu živjeti, dobro živjeti u Hrvatskoj. Sve to žele i svi oni koji su Hrvatsku odabrali za svoj i život svoje obitelji, i to su pokazali na dva masovna prosvjeda 2016. i ove godine, kojima je više od 50.000 ljudi tražilo nastavak kurikularn­e reforme i uključivan­je hrvatskog obrazovanj­a u 21. stoljeće.

ŠKOLE KOJE UČENICI MOGU VOLJETI

A da se može bolje i drugačije, svakodnevn­o pokazuju brojni primjeri. Jedan od takvih je i Srednja škola “Matije Antuna Reljkovića” iz Slavonskog Broda, koja školuje buduće moderne poljoprivr­ednike, kemičare, tehničare, ekologe, veterinare... Ova je škola iz EU fondova povukla više od 50 milijuna kuna. - Kroz sve ovo što su pripremili naši učenici, a za što se pripremaju pola godine, zajedno sa svojim profesorim­a, želja nam je da pokažemo da škola može biti bolja i kvalitetna, da može biti škola koju učenici vole. Mi u školi svi učimo, gledamo što rade bolji od nas. U nekoliko zadnjih godina napisali smo i proveli 22 projekta. Ovo sve što š je u školi nije nastalo iz državnog proračuna, to su praktično sve sredstva za koja smo se izborili na natječajim­a, i to uglavnom n u projektima EU - kaže ravnatelj škole Vlado V Prskalo. Upravo je Prskala odabrala ministrica obrazovanj­a i znanosti Blaženka Divjak za pomoćnika za strukovno obrazovanj­e, u kojem najavljuju velike pomake u sljedeće dvije godine. Brzi i snažni pomaci očekuju se i na području neophodne digitaliza­cije te modernizac­ije škola, ali i drugih obrazovnih o ustanova.

 ??  ??
 ??  ?? NAJVAŽNIJA TEMA u 24sata obrađujemo teme koje se tiču školstva od najranijih dana do visokog obrazovanj­a
NAJVAŽNIJA TEMA u 24sata obrađujemo teme koje se tiču školstva od najranijih dana do visokog obrazovanj­a
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia