24sata

‘NA CESTI MU POGINUO SIN A SAD I ON...’

U Rovinju su svi obožavali Bracu koji je stradao pod Tonyjevim kotačima

- Piše: DIJANA MARIĆ

Nema više našeg Ibrahima, Brace ili Baje, kako smo ga svi od milja zvali. Volio je popiti, ali je zaista bio dobar čovjek i susjed. Sa svima koji su ga znali volio je stati i popričati na ulicama Rovinja. Zadnju kavu popili smo kod mene prije dva dana i smijali se svakodnevn­im šalama. Bože moj, koja tragedija! Tim više što je prije nekoliko godina kod Rovinjskog Sela poginuo njegov sin. Od tada je Braco puno više pio, jer se nije mogao nositi s tolikim bolom - kazala je susjeda i prijatelji­ca Ruža Kovačević.

POLICIJA ČEKA OBDUKCIJU

Podsjetimo, Tony Cetinski (48) u petak je u Pustoj ulici u Rovinju oko 14 sati naletio autom na I. K (62), koji je smrtno stradao. Nakon očevida policija je utvrdila da je Cetinski ulaskom u oštar nepregleda­n zavoj Mercedesom pregazio I. K. Još nije poznato je li smrt posljedica prometne nesreće ili nečeg drugog, jer je navodno I. K već ležao na cesti u trenutku naleta. Policija niti dan nakon tragedije ne daje više informacij­a. Kažu, više će se znati nakon obdukcije, vjerojatno u ponedjelja­k. Mještani Rovinja su u šoku i ne mogu shvatiti što se zapravo dogodilo. No, slažu se da tom uskom i jednomjern­om uličicom vozila često jure. - Volimo Tonya jer je naš, ali smo znali i Bracu. Teško je znati što se dogodilo jer je Braco volio popiti u obližnjem lokalu Odessa kod autobusnog kolodvora-kazali su nam na tržnici pored koje je I.K. živio. Lokal Odessa u subotu je bio zatvoren. Bracina susjeda Ruža ispričala je da je do prije dva tjedna u stanu živio s prijatelje­m Darkom, koji je također volio popiti.

RAZVEO SE PRIJE 20 GODINA

- Braco se sažalio nad njim i uzeo ga u stan. Oboje su primali socijalnu pomoć. Darko je prije 14 dana pao niz stepenice i od tada je bolnici u komi. Ne znam hoće li se izvući. Braco ima još jednog sina u inozemstvu, ali i on se u bolnici oporavlja od teže operacije srca - tvrdi Ruža. Dodaje da se Braco od supruge razveo prije 20 godina, te da

mu je ona i dalje pomagala. - Taj stan u potkrovlju je njezin i dala ga je Braci na korištenje. Iako su bili razvedeni, često je plaćala njegove mjesečne račune. Sad je u BiH, javila sam joj za nesreću, pa će se vratiti. Mislim da ovaj drugi sin još uvijek ne zna za smrt oca - kaže Bracina susjeda Ruža. Na YouTubeu je osvanula snimka u kojoj Tony Cetinski vozi prebrzo istom ulicom u kojoj je u petak naletio na I. K. Na snimci koja je objavljena 16. ožujka vidi se prestravlj­ena voditeljic­a koju je Cetinski provozao Rovinjem i Pustom ulicom. Prometni stručnjak Željko Marušić tvrdi da snimka Tonyja teško kompromiti­ra. - Policija je propustila registrira­ti kompromiti­rajuću snimku i kazneno prijaviti Cetinskog te mu oduzeti prometnu dozvolu zbog brutalnog ugrožavanj­a prometne sigurnosti - rekao je. Cetinski je jučer izrazio sućut obitelji stradalog, a otkazao je i sve nastupe. Preko svoje odvjetnice poručio je da nije mogao vidjeti tijelo na cesti. Dodao je kako je vožnja, koja se vidi na spornoj snimci, snimana za potrebe zabavne emisije te kako je obavljena u kontrolira­nim sigurnosni­m uvjetima.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SVI SU GA VOLJELI
I dan nakon tragedije na cesti
je posvuda bilo tragova krvi. Braco
je volio popiti,no mještani kažu da je
bio dobar
SVI SU GA VOLJELI I dan nakon tragedije na cesti je posvuda bilo tragova krvi. Braco je volio popiti,no mještani kažu da je bio dobar
 ??  ?? OBDUKCIJA JE KLJUČNA Tony je uletio u oštar i nepregleda­n zavoj i pregazio I.K. Čeka se obdukcija
OBDUKCIJA JE KLJUČNA Tony je uletio u oštar i nepregleda­n zavoj i pregazio I.K. Čeka se obdukcija

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia