24sata

MEHANIČAR ODEM I DO RADIONICE U KOJOJ SAM POPRAVLJAO AUTE

-

NASTAVAK S PRETHODNE STRANICI

Poražavaju­će je da reprezenta­cija nema ni približno takvu podršku s tribina kakvu je imala u vaše vrijeme?

Mi smo igrali svugdje, po cijeloj Hrvatskoj, i svugdje smo bili dobrodošli i imali sjajnu podršku. Bili smo s navijačima jedno tijelo, ali nažalost, stvari su se promijenil­e. Treba vratiti taj duh zajedništv­a, reprezenta­cija opet mora igrati i u Splitu, i u Osijeku, Rijeci, Varaždinu... Moramo se opet ujediniti, a koliko vidim, Dario upravo na tome najviše inzistira i radi. Skupio je ljude oko sebe i pokušava neke stvari pomaknuti s mrtve točke.

Pratite li svoj Monaco? Lani su bili prvi, ove godine je PSG nedodirlji­v?

Lani su bili baš super, ovo sad je razlika kao dan i noć. Nemoguće je koliko se promijenil­o igrača, ali i igra. Došli su novi, ali nisu dobro zamijenili ove koji su otišli. I neki koji su ostali, a imali su ponude, upali su u krizu, nemaju više taj momčadski duh kao lani. PSG je čudo, oni su svijet za sebe i vidim ih u završnici Lige prvaka. Oni, City, Barcelona i Real, bilo bi čudo da netko od njih ne osvoji Ligu prvaka.

Kako kotira naš Subašić?

Ma on je standardno dobar, ali ispašta zbog loše momčadi. Nikako da stabilizir­aju obranu, ili ne igraju bekovi, ili stoperi, jako teško je posložiti momčad. Lani si mogao računati na Lemara, Mendya, Bernarda Silvu, Bakayoka, Fabinha...

Navijači Rangersa vas i dalje obožavaju, čestitaju vam rođendane, prisjećaju se važnih golova... Odete li kad u Glasgow? Je li vam žao što zbog ozljede niste odigrali oproštajnu utakmicu?

Nisam ja za oproštaje. Bilo je dovoljno sentimenta­lno i kad sam izašao na teren pozdraviti ih. Pozivaju me stalno, namjeravam uskoro otići i obići ih.

U svojim najboljim danima zabili ste četiri gola u Ligi prvaka i bili na pragu odlaska u Milan. Je li vam žao što niste zaigrali u Italiji?

Ne, niti malo. Milan je Milan, ja sam od malih nogu navijač Milana, ali neke stvari se nisu odvile kako treba. Čim je došao predsjedni­k Rangersa, odmah sam odlučio. Sve je bilo gotovo u jedno popodne, poslali su zrakoplov po mene... Za razliku od Milana, koji su nešto ‘kenjkali’ i premišljal­i se. Otišao sam u Glasgow i nisam požalio! Je li vam žao što vas Hajduk nije prepoznao, kao ni Modrića...? Ma gledajte, puno se pričalo o tome tko je prepoznao koga, a tko ne... Nije to baš tako jednostavn­o, znam to i iz vlastitog iskustva jer i ja sad gledam mlade igrače i procjenjuj­em mogu li biti pravi igrači. Evo, naprimjer, Griezmanna je otac s 15 godina odveo u španjolsku drugu ligu jer ga nije željela nijedna francuska momčad. Ali niti jedna! Bio je malen i nerazvijen i svi su ga odbijali. Pričao je nedavno da je više tad suza prolio nego ikad u životu. Eto, i Luka je isto tako morao proći kalvariju da bi uspio. Jedan je danas najbolji igrač francuske reprezenta­cije, drugi hrvatske. Svjetske klase! Pa vi vidite. Svi griješe, nije lako kod djece pogoditi. Jedan je Mbappe, za kojeg svi vidimo da je ekstra...

Obiđete li mehaničars­ku radionicu u kojoj ste radili prije nego što ste postali vrhunski nogometaš?

Radionica i dalje postoji, samo tamo nema više Dade. Ha, ha, ha... Sad je vodi sin nekadašnje­g vlasnika, kao i klub. Baš ovaj vikend igraju protiv Nice, četvrta su liga, pa ću ih ići obići i pogledati utakmicu. Imaju dva-tri interesant­na igrača. Tko zna, možda se opet ponovi moj slučaj... Nikad ne znaš.

Jeste u kontaktima s nekim od bivših suigrača?

Uglavnom da, čujemo se povremeno. Evo zadnje sam se čuo sa Srnom, zaželio mu da izađe neokaljan iz afere doping jer sam siguran da je čist. Volio bih da to i potvrdi, od srca mu želim da se što prije vrati na teren. Siguran sam da je nevin.

Postoji li još u vašem kvartu u Zadru, na Meladi, onaj grafit ‘Dvi su Amerike, jedan je Dado Pršo’?

Ha, ha, ha... Ajme, stvarno vam ne znam reći. A zanimljiv je bio, naši ljudi su vam takvi, puni duha, vica. Takve stvari se nikad ne zaboravlja­ju...

“BILI SMO JEDNO TIJELO S NAVIJAČIMA, ALI TO SE, NAŽALOST, PROMIJENIL­O...”

Pršo nije za Šukera nego za Šimića “SAD SAM MENADŽER I IZ PRVE RUKE VIDIM KOLIKO JE TEŠKO PREPOZNATI IGRAČA”

vratio se u svijet nogometa “KAKO NE?! ČUJEM SE ČESTO S BIVŠIM SUIGRAČIMA, EVO NEKIDAN SA SRNOM”

Dado je uvjeren u Darijevu nevinost

 ??  ?? Nogometaš godine u izboru Večernjaka, Dado
Pršo, i mlada nada Luka Modrić
FOTKA IZ 2004.
Nogometaš godine u izboru Večernjaka, Dado Pršo, i mlada nada Luka Modrić FOTKA IZ 2004.
 ??  ?? Kao klinac iz Zadra se preselio u Hajduk, ali morao je u Pazinku pa u francusku 4. ligu - do Monaca...
HAJDUKOVAC
Kao klinac iz Zadra se preselio u Hajduk, ali morao je u Pazinku pa u francusku 4. ligu - do Monaca... HAJDUKOVAC
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia