24sata

PONOVLJENE GREŠKE RODITELJA

-

“Iako sam išao tek u drugi razred osnovne škole, dobro pamtim razvod roditelja. Razvod kao takav za mene nije bio toliko traumatiča­n kao sve što mu je prethodilo; svađe, lupanje vratima, mamine suze i teške riječi koje su pljuštale s obje strane gotovo su jedine uspomene koje nosim iz djetinjstv­a.” Tako je svoju priču započeo 35godišnji Karlo iz Splita koji se nedavno javio u naš Tarot centar.

“Budući da me za brak vežu samo ružne uspomene, vrlo sam rano odlučio da se - neću ženiti. To mi se činilo najlogični­jim s obzirom da nisam mogao zamisliti kako prolazim ono kroz što su moji prolazili; a nikada mi nije ni palo na pamat da brak može biti i lijep. Prolazile su godine, moji su se prijatelji ženili i postajali očevi, dok sam ja mijenjao djevojke bez ozbiljne namjere. Sve dok se, kako se to valjda mora biti, nije pojavila ona. Ona se zove Nataša i, usprkos svemu u što sam vjerovao i čega sam se godinama držao, danas je moja supruga sa kojom imam malu kćerkicu. Na prvi sam se pogled zaljubio, zaprosio sam je prije nego je spomenula brak, poželio s njom dijete prije nego je počela pričati o djeci. No u zadnje je vrijeme naš odnos postao drugačiji, promijenil­a se, postala je radražljiv­a i netrpeljiv­a, ponekad izgleda kao da samo traži razlog za svađe koje ja uporno izbjegavam. Odlučan u tome da moja kći djetinstvo ne provede kao ja, nazvao sam Centar “Svijetla budućnost”. U razgovoru mi je, nakon par mojih rečenica i pitanja kako da budem bolji suprug da i ona opet postane kakva je bila, gospođa koja se bavi tarotom i ezoterijom rekla da popričam s majkom o njenom braku. Premda mi je to bilo poslušao sam ju i doznao da su se moji razveli jer je mama imala ljubavnika! Čitav mi se svijet na trenutak urušio a onda mi je sinilo – i Nataša ima nekog! Gospođa iz Centra mi je samo potvrdila, kao i supruga nešto kasnije. Nataša se iskreno kajala i danas ona i ja zajedno idemo dalje iz dana u dan, u nadi da ćemo uspjeti kao par. A Tarot Centru, koji je dostupan

od 0 do 24h 7 dana u tjednu, i stručnjaci­ma koji tamo rade, mogu zahvaliti što moja kćerkica ima mirno djetinjstv­o sa roditeljim­a koji griješe ali se i vole...”

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia