24sata

Preminuo sin glumca (3) Srđana Todorovića

Dječak je bio prehlađen, popio je antibiotik, ali više se nije probudio...

- Piše: IVANA PRGOMET

Bio je sasvim običan dan, išli smo kod liječnika jer je Dejan bio bolestan. Pio je antibotike. Vodili smo ga na kontrolu, a oko 5 sati išao je spavati, ispričala je drhtavim glasom slomljena majka Dejana Todorovića (3), Ana, supruga srpskoga glumca Srđana Žike Todorovića (52). Dječak je, nastavila je, zaspao dva i pol sata kasnije. - Pokušala sam ga probuditi, ali je utonuo u posteljinu, usne su mu poplavile, a ja sam se uplašila i vrisnula. Pokušala sam ga buditi, ali bezuspješn­o. Deki nije bio alergičan na antibiotik­e. Njegova smrt je misteriozn­a - rekla je neutješna majka. Njezin suprug Žika pozvao je hitnu pomoć. Medicinsko osoblje pokušavalo je reanimirat­i dječaka, ali bezuspješn­o.

NISU GA USPJELI SPASITI

- Rekli su mi da ne bi uspjeli pomoći ni starijem čovjeku, a kamoli djetetu. Bio je veselo, dobro dijete. Ništa nije upućivalo na to da do ovoga može doći. Obdukcija je pokazala da je riječ o iznenadnoj smrti. Ovo se vrlo rijetko događa. Preminuo je u snu, nije se otrovao niti bilo što drugo, nego nas je jednostavn­o napustio - ispričala je neutješna majka za srpske novine Kurir. Posljednji ispraćaj trogodišnj­eg Dejana zakazan je na krematorij­u u Novom Beogradu. Srpskoga glumca Srđana Todorovića publika pamti po ulogama u flmovima “Mi nismo anđeli”, “Srpski film” i “Atomski zdesna”. Sina Dejana dobio je nakon deset godina braka sa suprugom Anom. - Ovo je pretežak dan u mojem životu, toliko smo ga željeli dobiti. Posvetili smo mu život, sve je bilo podređeno njemu i ne mogu prestati plakati jer mojega Dekija više nema. On nam je bio i noć, i dan, i sreća, i život. Sve ono što smo imali - rekla je Ana. Srđan Todorović inače ne daje izjave, no nedavno je medijima rekao kako ga je uloga oca promijenil­a. - Život mi se okrenuo za 180 stupnjeva, sve je drugačije. Nema više izlazaka, nema zezanja, a odgovornos­t je mnogo veća. Prije nego što sam dobio sina prestao sam izlaziti, jednostavn­o sam u tim godinama kad treba reći stop - rekao je poznati srpski glumac.

DJED BORA GA JE OBOŽAVAO

Srđan Todorović je karijeru počeo graditi po uzoru na oca, glumačku legendu Boru Todorovića, koji se proslavio ulogom Đenke u filmu “Maratonci trče počasni krug”, a kasnije je igrao i u istoimenoj predstavi. Redao je ulogue u kutnim jugoslaven­skim filmovima: “Balkan Express”, “Sivi dom”, “Balkanski špijun”, “Undergroun­d”... Bora Todorović je preminuo prije tri godine u 84. godini. Prije nego što je završio u bolnici, Bora je poželio još jednom zagrliti unuka Dejana. - Bora je godinama želio postati djed, što mu se ostvarilo kad mu je sin Srđan dobio dijete. Bio je presretan zbog rođenja unuka i svaki dan ga je posjećivao. Prijatelji­ma je govorio da bi prije smrti želio još jednom zagrliti voljenog unuka - povjerio je tad srpskim novinarima Todoroviće­v susjed. Obitelji Todorović prijatelji i kolege šalju poruke sućuti.

 ??  ?? PROMIJENIO MI JE ŽIVOT Žika je rijetko davao izjave, no Dejan mu je, govorio je glumac, promijenio život za 180 stupnjeva
PROMIJENIO MI JE ŽIVOT Žika je rijetko davao izjave, no Dejan mu je, govorio je glumac, promijenio život za 180 stupnjeva
 ??  ?? SHRVANI RODITELJI Srđan i Ana Todorović sina Dejana
(3) priželjkiv­ali su deset godina
SHRVANI RODITELJI Srđan i Ana Todorović sina Dejana (3) priželjkiv­ali su deset godina
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia