24sata

IMAMO POVRATNIKA!

- Pišu: I. PANDŽIĆ, B. RAŠETA

‘Prvo završavam svoj projekt, a onda se vraćam. Sve će znati na vrijeme’ bivši šef HDZ-a Tomislav Karamarko još nije objesio kopačke o klin

I stanje u stranci i sve skupa motivira me da se vratim u politiku, ali pitanje je što će mi sljedeće izmisliti. Očito se u stranci boje i računaju na moj povratak više nego ja. Rekao nam je to bivši predsjedni­k HDZ-a Tomislav Karamarko. On je uvjeren da se protiv njega plasiraju laži kako bi ga se diskrediti­ralo. U tom svjetlu gleda i objavu tjednika Nacional da je posjednik pola vile na Bukovcu koja se prodaje za 1,5 milijuna eura. Ostao je upisan kao posjednik u katastru, vlasnik je drugi, ali kaže da to nije njegova imovina, što svjedoče i vlasnički listovi.

POVLAŠTENI KREDITI

- Sredinom 90-ih dobio sam kredit s povlašteno­m kamatom preko policije i prodao manji stan. Kupio sam veći na Zelenjaku, ali u njega se nisam ni uselio. Moj prijatelj i kum Boško Božić Šveps predložio mi je da kupimo staru kuću na Bukovcu i sagradimo zajednički novu. Zamijenio sam stan na Zelenjaku za pola te nekretnine i još dobio nadoplatu. Od toga i kredita kupio sam manji stan. Božić nikad nije uspio sagraditi kuću dalje od visokog roh-baua, a onda ju je preuzela tvrtka Glumina stan. Preko nje je vlasnik kuće Đuro Kirša, koji je i sad upisan - kaže Karamarko. Tad je, kaže, bio načelnik policije u Zagrebu i imovinske kartice se još nisu podnosile. Najavio je i tužbe zbog lažnih informacij­a, ali se i preko Facebooka obrušio na one koje je nazvao „ (a)nacionalna bojna koja igra prozirnu igru kojoj je cilj doznati njegovu političku ambiciju“. Poručio je kako je njegova politička misao ista kao uvijek i bliska je Orbanovj božićnoj poruci.

OSIGURATI EGZISTENCI­JU

Mađarski premijer, inače, poruku je posvetio problemu migranata rekavši da Mađarska u EU čuva kršćansku kulturu. U HDZ-u se već dulje šuška da će Karamarko pokušati izvesti udar s desna na Plenkovića. - U HDZ-u puno nezadovolj­nih komunicira sa mnom, u strahu

su. Ja sam si za ovu godinu zacrtao završiti jedan projekt i osigurati egzistenci­ju djeci, a onda će biti vremena za sve i sve će se na vrijeme znati. Politika me puno koštala i puno sam joj dao - kaže nam Karamarko, kojemu nije jasno zašto ga se dio HDZ-a toliko boji i pokušava ga diskrediti­rati.

INSTITUT ZA SIGURNOST

Nije htio otkriti što je sadržaj projekta koji planira završiti. Lani u svibnju je Karamarko osnovao Institut za sigurnost i prosperite­t. Mogućem povratniku u politiku išla je na ruku prva, švicarska arbitraža za upravljačk­a prava u Ini, a mogla bi ići i druga, oko plinskog biznisa, jer je Karamarko bio za nagodbu s Mađarima. Njegovi protivnici kažu da je išao Mađarima na ruku.

 ??  ??
 ??  ?? Karamarko kaže da ga zovu ljudi
nezadovolj­ni stanjem u HDZ-u
Karamarko kaže da ga zovu ljudi nezadovolj­ni stanjem u HDZ-u
 ??  ?? Karamarko kaže da ga je politika puno koštala i da joj je puno dao
Karamarko kaže da ga je politika puno koštala i da joj je puno dao

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia