24sata

LININA FORMULA: PRETRČATI FRANCUZE

TAKTIKA Imam viziju kako pobijediti Francusku, rekao je Lino uoči ključne utakmice

- Piše: MARKO VIDALINA

Kad ih vidiš onako snažne, moćne, brze, sa sjajnim golmanom, logično je zapitati se kako protiv svemoćnih Francuza? Lino traži dobitnu formulu, valjda će je i pronaći, iako nas čeka momčad kojoj je Švedska zabila samo 17 golova. A nama, ako ste zaboravili, čak 35. - Moramo se boriti za svaku loptu, kao protiv Norveške. Moramo biti disciplini­rani, vjerovati u sebe, u ono što radimo, vjerovati jedan u drugoga. Moramo biti momčad - kazao je Lino Červar, govoreći više općenito. Naravno da taktičke zamke i detalje neće otkrivati.

NAPASTI, A NE BRANITI SE

No ima Lino plan, dovoljno je mudar i iskusan da ne bi bilo tako. - Norvežane smo dobili njihovim oružjem, trčanjem u polukontre, a to bi i trebala biti poanta. Lakše je to reći nego izvesti, ali treba imati viziju. Evo, Francuzi se malo slabije vraćaju u obranu... - otkrio je Červar dio planova za utakmicu u kojoj će trebati pobijediti tri razlike. - I dva razlike nam igra ako zabijemo više od 22 gola, ali budemo li razmišljal­i na taj način, bit ćemo sputani. Treba razmišljat­i o igri, kako ih zatvoriti, spriječiti lake

golove... Moramo mi njih napasti, a ne braniti se kazao je izbornik. U ranijim razgovorim­a govorio nam je o Francuzima kao “snagatorim­a s kojima se treba znati i potući”. Na tom tragu je i jedan od njegovih učenika. - Naravno da se možemo nositi s njima, ali reći ću to ovako... Ja sam pet puta igrao protiv njih, četiri puta smo ih dobili, ali sjećam se da sam jedanput izašao s terena tako da nisam mogao disati, a kamoli hodati. Abalo me dobro opalio u rebra... Ne namjerno, ali hoću reći da su to takve utakmice - kaže Nikša Kaleb, koji se sprema za dolazak na polufinale. U kojem će, nadamo se, igrati Hrvatska. A za to treba srediti Francuze. - Da karikiram, iz te utakmice moramo biti spremni izaći kao invalidi. To je takav protivnik. Svi se čude odakle sad taj golman Gerard, ali nije on zaseban lik. To vam je ona ‘Das is Valter’, kad je cijeli grad Valter. U prijevodu, svi su oni Omeyer, svi su oni Karabatić... To je sustav - ističe Kaleb. Dakle, treba pobijediti sustav. Lino to može.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? LININA RAČUNICA Ako zabijem više od 22 gola, za prolazak u polufinale bit će nam dosta i pobjeda od
dva gola razlike
LININA RAČUNICA Ako zabijem više od 22 gola, za prolazak u polufinale bit će nam dosta i pobjeda od dva gola razlike

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia