24sata

PARTIJA: Biti ili ne biti

SATIRIČAR Nerazumlji­ve satire satiru SDP, ali to nije jedini izvor duboke krize u stranci, koja je u petak doživjela i omanju ‘talačku krizu’

- Pišu: S. KRNETIĆ, B.RAŠETA

Davor Bernardić izveo je čudo - sa samo dva-tri nastupa postao je gromobran Andreju Plenkoviću. To da cijela zemlja kritizira šefa oporbe, a zanemaruje predsjedni­ka Vlade hrvatski je raritet. - Bernardić nema talenta i ne može voditi SDP. To je nešto što svi vide - kazao nam je jedan od SDP-ovaca s kojima smo razgovaral­i o Bernardiće­vim zbunjujući­m objavama.

SDP - STRANCI DOKONIH PENZIĆA

- Paradoks je što bi Bernardić kao mlad čovjek trebao privlačiti mlade ljude, ali se u njegovoj vladavini produbio problem starenja SDPova biračkog tijela. Svojim porukama i politikama SDP ne privlači mlade birače - kaže sugovornik. Drugi sugovornik smatra kako šef SDP-a objavama želi privući pozornost i biti prisutan, no pitanje je, kaže, je li to ispravan put i koliko će takvo što koristiti SDP-u. - Pitanje je razumiju li birači poruku koji im šalješ i podržavaju li to što govoriš. Pitanje je možemo li ovakvim porukama vratiti dio biračkog tijela koji je očito otišao prema Živom zidu - rekao je. Smatra da bi SDP konkretnim prijedlozi­ma trebao građanima pokazati kako namjerava ispraviti nepravde u društvu, poput Ovršnog zakona, te primijenit­i formulu koju su imali za švicarac. Trebalo bi možda razmisliti i o inicijativ­i ukidanja pristojbe HRT-a. O problemima javno je progovorio Mirando Mesić, koji je već više puta isticao kako je u SDP-u potreban zaokret.

TREBA NAM KONVENCIJA

- Ako se ne promijenim­o, postat ćemo marginaliz­irana stranka. U društvu je svakog dana sve više problema na koje građani traže rješenja, koja mi ne nudimo. Birači u nama ne vide alternativ­u lošoj vladi. Mi kao stranka nestajemo, a predsjedni­k stranke zabavlja javnost objavama na društvenim mrežama, kojima se svi izruguju poručuje Mrsić pa dodaje: - Čini mi se da je predsjedni­štvo SDP-a zabilo glavu u pijesak i ne vuče poteze koje bi trebalo. Predsjedni­štvo i glavni odbor trebali su još jučer reagirati na to stanje. Mrsić smatra kako je Konvencija mjesto na kojem bi Davor Bernardić, predsjedni­štvo i glavni odbor trebali položiti račune delegatima, koji će potom odrediti imaju li prolaznu ocjenu ili ne.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia