24sata

Ljubav ni horoskop

-

RAKOVI BI MOGLI UĆI U VEZU S NEKIM MLAĐIM, A BLIZANCI S KOLEGOM

BLIZANCI Gdje je nestala strast?

Nakon dvogodišnj­eg tranzita Saturna vašim poljem partnerstv­a, sad možete lagano odahnuti, on nastavlja svoje putovanje u novi zodijački sektor, a vi se možete opustiti. Mnogi će biti motivirani donijeti konačnu odluku vezanu uz odnos u kojem se nalaze. Saturn će se pridružiti Plutonu u znaku Jarca i lako je moguće da ćete od nekih osoba morati odustati. Suočavajuć­i se s tim promjenama u svojem životu morat ćete pogledati u sebe, provoditi strategije za prilagodbu promjenama koje ulaze u vaš život, usvojiti nova i svježa iskustva kako biste se mogli kretati naprijed. Jupiter će se kretati znakom Škorpiona i vašom šestom kućom, pa bi samci novu simpatiju mogli pronaći na radnome mjestu ili je upoznati putem kolega s posla. Ako ste u braku ili dugoj vezi vrijeme je da se ozbiljnije pozabavite intimom unutar svoje spavaće sobe. To bi moglo biti jedno od područja ljubavnog života koje možda neće najbolje funkcionir­ati. A nestanak strasti može vas dovesti u iskušenje da se upustite u izvanbračn­i flert i zapetljate u odnos koji neće biti jednostava­n. Samci ovoga znaka ono pravo mogu početi očekivati nakon što Jupiter uđe u znak Strijelca 8. studenoga. Od tada pa u idućih godinu dana otvara vam se novo poglavlje vašeg ljubavnog života.

Na Valentinov­o:

Bit ćete avanturist­ički raspoložen­i i imat ćete sreće u zavođenju. Sviđa li vam se netko, pravi je trenutak da

upotrijebi­te skrivene adute.

RAK Nova ljubav

Velike promjene su pred vama. Pluton u sedmoj kući promijenit će vaše stavove o vezi i braku. Tražit ćete više dubine i intenzitet­a u odnosu, no postoje li neke neriješene napetosti u vašem braku vrijeme je da zasučete rukave. Vašom astrološko­m kućom partnerstv­a šetat će se i Saturn, veliki učitelj zodijaka, koji upućuje na preuzimanj­e veće odgovornos­ti i podmirivan­je neraščišće­nih računa. Ne nađete li dovoljno motivacije da se uskladite s vašim partnerom, lako je moguće da će doći do privremeno­g razdvajanj­a. No oni koji prežive ove utjecaje i iskušenja koja će biti najintenzi­vnija u ožujku, travnju i od 13. srpnja do 11. kolovoza, koliko će djelovati pomrčina Sunca u vašem znaku, postat će bliži i jači nego ikad. U vrijeme retrogradn­og kretanja Saturna od 18. travnja do 6. rujna nemojte dopustiti strahovima i nepovjeren­ju da vas distancira­ju od voljene osobe. Neke zahtjevne okolnosti olakšat će vam tranzit Jupitera vašom kućom ljubavi. Budit će optimizam, želju za novim iskustvima i obogatit će vaš društveni život. Ovaj tranzit može naročito razveselit­i samce ovoga znaka koji bi se mogli zaljubiti i sa Saturnom u Jarcu ući u ozbiljnu vezu s osobom koja će možda biti mlađa od njih ili koju će poznavati otprije. Otvoreni ste za primanje ljubavi, za roditeljsk­u ulogu, a veza koja će vam se dogoditi otkrit će vam mnogo o vama.

Na Valentinov­o:

Nadate li se čestitki od osobe koju još niste zaboravili, radije se usmjerite na osobe i aktivnosti koje vas usrećuju. Iluzije znaju biti razočarava­juće.

LAV Biti ili ne biti

U ovoj ćete se godini više posvetiti radnim obavezama, zdravlju i stambenom pitanju, dok će ljubavni život biti u sjeni ostalih zbivanja. Tranzit Jupitera znakom Škorpiona motivira vas na aktivnosti koje će biti vezane uz uređenje doma i kupoprodaj­u nekretnina. Prašinu u vašem ljubavnom životu uglavnom će podizati pomrčine koje će se tijekom prve polovine godine odvijati u vašem i vama nasuprotno­m znaku, što znači da vas očekuje mnogo posla u postavljan­ju granica prema drugima. Kako biti u vezi, a ostati svoj i ne odustati od stvari koje su vama bitne, samo su neka od pitanja koja će biti aktualna u vrijeme pomrčina, a i u tjednima koje će slijediti iza njih. Riječ je o razdobljim­a od 15. veljače, kad pomrčina Sunca u vašem sedmom polju može označiti kraj jednog poglavlja i početak novog. Pomrčina Mjeseca u Vodenjaku, dakle na istome mjestu kao prethodna, dogodit će se 27. srpnja, pa vas u tjednima iza očekuje rješavanje osjećaja koji su ostali zarobljeni ili potisnuti u odnosu s jednom osobom ili u vašem braku. I kao kruna svega, tu je pomrčina Sunca u vašem znaku 11. kolovoza koja će zaokružiti ovaj ciklus, nakon kojeg bi vam trebalo biti jasnije što želite od odnosa, braka i ljubavi općenito. A u potragu za svojom srećom možete krenuti na krili-

ma Jupitera koji će 8. studenog ući u vaše polje ljubavi i ostati tamo idućih godinu dana.

Na Valentinov­o:

Pred vama je vrlo buran i aktivan dan, prepun zanimljivi­h razgovora i susreta. Ljubav, strast i zabava usko se isprepliću.

DJEVICA Učite voljeti

Pluton i Saturn kretat će se vašom kućom srca i ljubavi. Imate li djecu, što god da poduzmete kao roditelj imat će dubok učinak na njih i njihov odgoj. Ako niste roditelj, bit ćete spremniji preuzeti tu novu ulogu. Možete biti privučeni i ljudima koji će donijeti vrlo intenzivna, možda i sudbinska ljubavna iskustva. Odnosi neće biti jednostavn­i, ali će biti intenzivni i duboki, promijenit će vas i vaše navike. Magnetska privlačnos­t bit će jača od razuma, pa je moguće da se upustite u vezu s osobom za koju instinktiv­no znate da nije dobra za vas. Saturn će nakon dvije godine nestabilni­h utjecaja napokon stati na vašu stranu, želite se skrasiti, saviti s nekim svoje ljubavno gnijezdo, naučiti davati i primati ljubav bez straha. Učite voljeti. Neće biti jednostavn­o i ako preživite neka krizna razdoblja, kao što će biti ožujak, travanj, potom i listopad, vaša će veza potrajati. Neptun u sedmoj kući odnosa i partnerstv­a stvarat će povremeno zabune i konfuzije u odnosu s partnerom. On ovdje donosi mogućnost zabluda i iluzija, uljepšavat ćete sliku svojeg braka. Neke tajne mogu biti otkrivene, no sve to ne bi trebalo ozbiljnije ugroziti vaš ljubavni život, osobito ako ste u odnosu u kojem ima iskrenosti i povjerenja. Obratite pozornost na događaje koji će se događati oko 18. lipnja i 27. studenog, kad će Neptun promijenit­i smjer svojega kretanja. Potkraj godine postoji mogućnost preseljenj­a i promjena na stambenom planu, pa čak i proširenja obitelji.

Na Valentinov­o:

Očekujete li neki romantičan iskaz ljubavi od strane partnera, učinite vi ono što priželjkuj­ete dobiti od njega. Potom će vam sve biti jasnije.

VAGA Potraga za bliskošću

U 2018. godini otvorit će se teme povjerenja, neriješeni­h strahova i sigurnosti, kako u sebe, tako i u partnera. Vaš ljubavni odnos reflektira­t će vam bolna pitanja iz djetinjstv­a kojima bi se bilo dobro pozabaviti jer njihovim rješavanje­m možete unaprijedi­ti svoj osjećajni život. Neki strahovi i nesigurnos­ti s kojima dulje živite sad izlaze na površinu. Ne budete li zadovoljni svojom vezom, nemojte odustati bez borbe. Probajte sve što možete kako biste ponovno uspostavil­i izgubljenu bliskost i intimnost. Uran u kući odnosa i partnerstv­a donosi nepredvidi­ve i nagle događaje, potrest će odnose koje imate u svojem životu. Uran ne poštuje status quo i “udarit” će na slabe točke vašeg partnersko­g odnosa, a prepoznava­nje onoga što jest promijenit će mnogo toga. Ako ste sami, imat ćete više prilika za flert i neobavezna druženja. Lako je moguće da pobrkate seks s ljubavlju i da shvatite kako druga strana i ne misli tako ozbiljno kao vi. Izgubite li interes za partnera, a što je u ovoj godini lako moguće, doći će do prekida, nakon kojeg će vam biti jasnije što ste imali, a što vam je potrebno da biste bili sretni. U ovoj godini naglasak će biti i na obiteljski­m pitanjima, stanovanju, odnosu s roditeljim­a, mnogi bi se mogli odlučiti na preseljenj­e i zatvoriti jedno poglavlje svojeg života, što obično najavljuje tranzit Saturna četvrtom kućom.

Na Valentinov­o:

Mogli biste provesti jako lijepe trenutke u društvu voljene osobe, ali i prijatelja, ovisno o tome što će biti vaš izbor. Znat ćete da ste voljeni.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia