24sata

PREGRIZAO MU TETIVE Turski košarkaš u stilu Suareza ozlijedio Simona

DVIJE OPERACIJE U jednom duelu na treningu Birkan Batuk zubima je naletio na tetivu desne ruke Krune Simona i poslao ga u na operaciju

- Piše: DUBRAVKO MILIČIĆ

Odmah nakon treninga hrvatski košarkaški reprezenta­tivac išao je na operaciju. I sve je izgledalo dobro. No rana se inficirala, bolovi su se pojačali, rana je naotekla pa je Kruno morao na drugu operaciju. Srećom, sve je prošlo u redu. U sramoćenju i blamaži Hrvatske protiv Rumunjske Kruno Simon nije sudjelovao. Njegov Anadolou Efes zabranio mu je dolazak jer je prevažan za njihovu momčad. Uostalom, Efes je očekivao euroligašk­i susret protiv Žalgirisa. Nije to prvi put da Efes zabranjuje Simonu odlazak na reprezenta­ciju, isto se dogodilo i uoči utakmice protiv Italije. Simon je tada tvrdio da će doći pa makar se morao posvađati s cijelim stožerom.

KLUB GA NIJE PUSTIO

No Turci su se ponijeli jako ružno i ispred Simona stavili papir kojeg je trebao potpisati. Na papiru je stajalo da, ako se kojim slučajem ozljedi tijekom nastupa za reprezenta­ciju protiv Italije, Efes će s njim nepovratno raskinuti ugovor. Naravno, na njegovu štetu. I to dvogodišnj­i ugovor. Tu su ispali jako bezobrazni. Zašto? Zato jer istu stvar nisu tražili od reprezenta­tivaca Turske – Birkana Batuka, Dogusa Balbayja i kapetana Fenerbahče­a Meliha Mahmutoglu­a. Oni su smjeli igrati za reprezenta­ciju.

BRZO SE VRAĆA

Inače, ovo nije prva, nazovime je bizarna, ozljeda našeg reprezenta­tivca. Dok je igrao u Unicaji iz Malage u susretu protiv CSKA Simon se, pazite sad ovo, sudario sa sucem i ostao ležati na parketu. Oporavak je trajao tjedan dana. Tešku ozljedu imao je i na Eurobasket­u 2015. u Lilleu, kada je teren napustio tek uz pomoć Ante Tomića i fizioterap­euta. Tada je ozljedio skočni zglob i nije do kraja sudjelovao u blamaži protiv Češke u osmini finala Eurobasket­a. Srećom, ova ozljeda nije ni približno tako teška, Simon bi već danas trebao ići na vađenje šavova, a onda bi trebao čekati tjedan dana da rana potpuno zaraste. Uostalom, ionako je desna ruka, a on je ljevak..

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia