24sata

BOKS-FAMILIJA

PIJETRAJEV­I ERIK PIJETRAJ (20), SIN BOKSAČKOG TRENERA LEONARDA, PRVAK JE HRVATSKE DO 64 KG

-

Opa, sine! Imaš onaj pogled kao da ćeš me za par sekundi nokautirat­i, nasmijao se Leonard Pijetraj. Naš najbolji boksački trener sa sinom Erikom (20) stajao je na sredini ringa svoje boksačke dvorane u Dubravi. - Znali smo sparirati, donedavno nije imao šanse, no sad mu više ne mogu ništa. Nedavno smo bili u ringu i jako me iznenadio. Možda bih ga mogao dobiti na neke ‘old school’ fore i ako potplatim suce. Postao je pravi boksač - kaže Leonard. Erik nije samo boksački učenik, iako mu je tek 20, već pet godina je i trener. A kako drukčije, Pijetrajev­i su boksačka familija. Erik je višestruki hrvatski prvak u kategoriji do 64 kilograma. U njihovoj kući boks je stalno “na programu”. Razgovaraj­u o njemu, gledaju gomilu mečeva, pa treninzi... - Biti otac i trener u boksu nije lako, ponekad sam možda bio i pregrub, što mi je sin znao prije i zamjerati. Međutim, san je svakog roditelja koji je i trener da se njegova djeca bave ‘njegovim’ sportom. Često me ljudi pitaju kako mogu svoje dijete dati u boks, a ja im kažem da ne bih dao nikoga u boks da mislim da je to opasan sport. Billo bi licemjerno od mene tuđu djecu trenirati, a zabraniti svojoj. Najradije bih primio sve udarce koje dobije moj sin, ali ja na boks ne gledam kao na tučnjavu. Na udarce gledam kao kad nogometna momčad primi gol, ili košarkaška koš. Sin mi je, kažem, znao zamjeriti, no morao sam mu dati do znanja, ako želi biti šampion, da se moram nametnuti na način koji mu se ne sviđa - rekao je tata Pijetraj.

Piše: IVAN RADNIĆ Snimio: SLAVKO MIDŽOR/PIXSELL

NASTAVAK NA SLJEDEĆOJ STRANICI

 ??  ?? S 20 GODINA JE I TRENER Dok drugi boksači nakon odrađenog treninga idu doma, ja ostajem i pokazujem drugima osnove. Zato imam puno više ponavljanj­a nego drugi, kaže Erik Pijetraj (20)
S 20 GODINA JE I TRENER Dok drugi boksači nakon odrađenog treninga idu doma, ja ostajem i pokazujem drugima osnove. Zato imam puno više ponavljanj­a nego drugi, kaže Erik Pijetraj (20)
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia