24sata

PREHLADILA SE I PALA U KOMU

OBITELJ STREPI Anđela Tičić (20) iz Bibinja, prije dva mjeseca, nakon viroze je pala u komu. Liječnici su je počeli buditi, ali stanje joj je i dalje jako kritično...

- Pišu: MARE KNEŽEVIĆ, IVA MILOTIĆ

MOLITVA ZA ANĐELU Sjedila sam kraj njenog kreveta u bolnici, preko mobitela je čula glas sina i reagirala, rekla nam je očajna majka Anđele Tičić (20) iz Bibinja...

Zadnjih nekoliko dana liječnici su obitelji rekli da se Anđela oporavlja. Da joj je bolje nego u zadnja dva mjeseca, koliko je u bolnici. Onda je uslijedio šok. Anđeli Tičić (20) jučer se opet pogoršalo. Bakterija je napala njezina crijeva. Cijela obitelj strahovala je za njezin život. Agonija ove mlade majke počela je nakon rođendana njezina sina Mihaela, koji je bio 11. siječnja.

STAFILOKOK­NA UPALA PLUĆA

Dobila je, kako je mislila, običnu virozu. Dva dana nakon toga pala je u komu s dijagnozom stafilokok­ne upale pluća. Cijelu noć trajala je borba za njezin život u Općoj bolnici Zadar. Poslije su je prevezli u Zagreb, u bolnicu “Dr. Fran Mihaljević”, i spojili je na umjetna pluća. - Odem petkom u Zagreb i vraćam se u nedjelju, provedem te dane blizu nje - njezina majka Nina Lisica (44) rekla nam je prije nekoliko dana. Anđela se tad budila iz kome. Išlo je nabolje.

TREPTALA I GLEDALA DOKTORE

- Kad znam da mi čuje glas, pričam joj što se događa, pričam joj o sinu... - rekla je tad Nina. Liječnici su Anđelu budili iz kome. Kad su je probudili, treptala je i pogledom pratila doktore. Pričali su joj gdje je i što joj se dogodilo te je ona sve to dobro prihvatila. Njezina majka kaže da su im liječnici rekli kako buđenje iz kome zna biti veliki šok, da se ljudi prepadnu i dobiju neku vrstu napadaja, ali kod Anđele je to prošlo dobro. A onda je još preko mobitela čula i sina Mihaela (1). - Tlak joj se tad momentalno povisio kad mu je čula glas, što je bila prva dobra vijest nakon gotovo puna dva mjeseca - otkrila je Nina.

‘SRUŠIO NAM SE SVIJET’

Anđelin suprug Marin rekao je kako im je zadnja opcija transplant­acija pluća u Beču, ali to je riskantno. Njihov sin je zdrav i velik momčić, ne pita još za mamu jer je mali, ali baka je sigurna da mu nedostaje. Suprug Marin Lisica (22) i mali Mihael žive u Bibinjama. Marin svaki dan odlazi na posao kako bi manje mislio o teškim stvarima koje su pogodile ovu mladu obitelj. Anđela je s roditeljim­a odrasla na Pagu i tamo je živjela do 14. godine. Od tada s majkom i dvije mlađe sestre živi u Bibinjama. Otkad se udala, sa suprugom i sinom preselila se tek nekoliko stotina metara od majke. - Vrlo je teško, ne mogu vam to opisati. Kad se razboljela, srušio mi se svijet. Da nije Mihaela, ne znam kako bih sve ovo izdržao. Jedva čekamo da nam se vrati, da je možemo zagrliti i poljubiti rekao nam je Marin. I u Bibinjama i u cijelom zadarskom kraju prijatelji, poznanici i brojni drugi molili su se za Anđelino ozdravljen­je i pomagali obitelji.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia