24sata

SINE, NAĆI ĆU TE

VUKOVARKA MARIJA ŠESTAN (71) VEĆ 26 GODI NA TRAŽI SINA TOMISLAVA. ČETNICI SU GA ODVELI U NEPOZNAT0

- Piše: DANIJELA MIKOLA

Tomislavu se trag gubi 1991. u Vukovaru. Majka Marija 15 godina nije čula ništa o njemu. A onda joj je neznanka donijela njegov sat

Punih 26 godina živim dva usporedna života. Jedan je onaj normalan, kad ideš među ljude, radiš, kupuješ, pričaš..., a drugi je onaj koji živim u sebi, kad sam u mislima i u razgovoru sa svojim djetetom. Tijekom dana se bezbroj puta sjetim događaja i života koji smo imali prije rata. Jako mi nedostaje moje dijete i jako mi je teško živjeti sa saznanjem da ga nema. Puno puta me uhvati velika čežnja da ga vidim, da ga zagrlim, poljubim... A sve manje nade imam da ću ga ikad pronaći. Uvijek se pitam, ako i pronađem njegove kosti, a gdje su njegova kosa, njegove oči, srce, njegove ruke... Ne sjećam se kad sam prospavala cijelu noć. Imam osjećaj da sam stalno u mislima s njim. A onda, kad ga nekad sanjam, pa kad se ujutro probudim, mrzim samu sebe što sam se probudila, jer taj san je prestao, tiho i kroz suze priča Marija Šestan (71), Vukovarka koja živi u Vinkovcima i koja već 26 godina traži sina Tomislava Šestana, branitelja Vukovara, nestalog nakon pada grada. Imao je tad samo 21 godinu.

PRIJE RATA OSTALA I BEZ SUPRUGA - Tražim ga dulje nego što je uopće živio - dodaje Marija, koja s tugom gleda sinovljeve vršnjake, njihove obitelji i djecu te se pita kakav bi život imao njezin sin da je ostao živ. Osim Tomislava, Marija ima i mlađeg sina Hrvoja (44). Suprug Ivan poginuo je u prometnoj nesreći 1978. godine i od tada je Marija živjela sama sa sinovima u Borovu naselju. - U početku je bilo teško, ali smo si uspjeli nekako organizira­ti život. Uzajamno smo si pomagali, zajedno rješavali probleme, jako se povezali. Tomislav je završio Elektroteh­ničku školu, bavio se i nogometom, a mlađi sin Hrvoje je te 1991. godine završavao Građevinsk­u školu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? NASTAVAK NA SLJEDEĆOJ STRANICI
NASTAVAK NA SLJEDEĆOJ STRANICI
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia