24sata

BY ZA ONICO

NEMA SLAVLJA Zabijem li gol Osijeku u dresu Cibalije, neću ga slaviti iz poštovanja, najavio je Barišić. ‘Bitka za Slavoniju’ kreće u 17 sati...

-

U Osijek je došao kao dječak, otišao u veljači 2015., a stigao je u karijeri igrati i za Split, za ukrajinsku

Oleksandri­ju... Cibaliji je nasušno trebao napadač prvoligašk­og iskustva, koji ne promašuje ono što su Vinkovčani promašival­i u Puli, a pronašli su ga u Josipu Barišiću (31). Stiže iz Piast Gliwica, ali dijete je velikog rivala Osijeka, za koji ima 151 nastup.

Zabio je za Osijek 33 gola, a Kohorta ga obožava. I naziva “spasitelje­m” jer je 2014. zabio ključan gol Dragovoljc­u za spas prvoligašk­og života. - Iskreno, ne volim taj termin ‘spasitelj’ - skromno nam govori Josip. Barišić nosi nadimak “Mr. Derby El Slavonica” budući da je s pet golova najbolji strijelac u povijesti slavonskih derbija. Drugi je, s četiri gola, aktualni trener Osijeka Zoran Zekić, i to igrajući za - Cibaliju! Danas su sportski rivali, ali između Barišića i bivših suigrača iz Osijeka vladaju sjajni odnosi. - Kod nas je stalno neka zafrkancij­a, čujem se redovno s kapetanom Osijeka Bornom Barišićem. Ne, nismo mi u rodu, ali vjerujte, kao da jesmo. Bit će teških okršaja, pogotovo jer je teren jako težak. Uz to, ne znam boje li se oni utakmice u Vinkovcima - kaže Barišić. Nakon tri godine igranja u Europi vratio se u Slavoniju. - Velika je promjena bila doći iz Poljske u Hrvatsku. Velike su razlike u infrastruk­turi, trening kampovima, svlačionic­ima... Kod nas svega fali. Stadioni su skoro svi u rasulu, ali znate, HNL ima tu svoju draž - kaže Josip i dodaje: - S obzirom na uvjete kakve imamo, kod nas u klubu je atmosfera kao u Real Madridu - uz osmijeh objašnjava. U borbi za ostanak Cibaliji je svaki bod gotovo presudan, a Osijek ih ove sezone još nije uspio pobijedti. U kolovozu 2017. u Vinkovcima su slavili “nebeskopla­vi” 2-1, a tri mjeseca kasnije na Gradskom vrtu završilo je 1-1. -Imamo mi kvalitetu za odgovoriti Osijeku, pa pokazali smo da znamo i možemo. Samo da počnemo realizirat­i te šanse koje stvorimo i bit će to dobro - rezimira Josip. Spašavao je Osijek u najtežim trenucima kluba, a sad je na suprotnoj strani, s jednakom zadaćom u Vinkovcima, Jasno, ako ga trener Mladen Bartolović uvrsti u sastav za derbi. - Sad sam igrač Cibalije i, ako budem imao šansu na utakmici, morat ću im zabiti. Iako, ukoliko zabijem u današnjem susretu, neću slaviti gol iz poštovanja prema klubu u kojem sam proveo više od 20 godina - zaključio je slavonski Mister Derby.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia