24sata

JURČEVIĆ SPREMAN, ALI DINAMO ZOVE BJELICU...

I ČAČIĆ U IGRI Ako ni Bjelica ni Jurčević ne dođu Dinamo, bivši izbornik Ante Čačić vjerojatno će sjesti na klupu “modrih”

- Piše: ANTONIO BEVANDA

Igrači su u Maksimiru jučer i danas bili na slobodnim danima, dok je užurbano trajala potraga za nasljednik­om Marija Cvitanović­a. U utorak ili srijedu mogli bismo imati novog trenera Dinama. U priču se uključilo novo ime, ono Nenada Bjelice (46), trenera poljskog Lecha iz Poznanja. Bjelica je jučer slavio 5-1 protiv Jagielloni­je u derbiju, koji je velikim dijelom odlučivao o njegovoj sudbini na klupi Lecha. Ugovor s poljskim klubom ima do 30. lipnja ove godine, a iz Dinama su ga kontaktira­li u satima uoči derbija koji je dao odgovor na pitanje hoće li Lech ostati u utrci za naslov ili ne.

IZ DRUGOG POKUŠAJA

Osječanin je kandidat za klupu Dinama bio i u ljeto 2016. godine, no tad je Cico Kranjčar uveo momčad u skupinu Lige prvaka i nisu mu mogli dati otkaz sve do teškog poraza od Rijeke na Rujevici (2-5). Nakon toga već je bilo kasno za Bjelicu, koji je tek dobio posao u Lechu, tako da je na klupu Dinama došao Bugarin Ivajlo Petev. Već godinama Nenad Bjelica radi dobar posao u inozemstvu. Među najozbiljn­ijim kandidatim­a je i bivši hrvatski izbornik Ante Čačić.

BIVŠI IZBORNIK ČEKA

Ne dovede li Dinamo Bjelicu ili Jurčevića, Čačić je vrlo blizu povratku na klupu “modrih” na kojoj je sjedio od prosinca 2011. do studenoga 2012. Osvojio je naslov prvaka i s “modrima” izborio Ligu prvaka. Razgovaral­o se i o Igoru Tudoru, Srećku Katanecu, Robertu Prosinečko­m, Igoru Štimcu, čak i Slavenu Biliću, ali sve su to bile “neozbiljne” priče i pričice. Jedan od onih koji i dalje dobro figurira je Nikola Jurčević, trener koji je slobodan, koji stanuje u Zagrebu... I koji je, kako doznajemo, spreman preuzeti Dinamo. - Ne mogu vam reći tko je moj favorit, ali znam da moramo brzo reagirati jer dogodio nam se krah - rekao nam je predsjedni­k Dinama Mirko Barišić i dodao: - Cvitanović je radio dobar posao, a onda je sve odjedanput puklo. Ne mogu vjerovati da su se i igrači ponašali tako, kao da ne mogu ili ne znaju odigrati barem nešto suvislo. U utrci za novog trenera “modrih” još je i Igor Jovićević, trener druge momčadi Dinama. Ako propadnu baš sve opcije, nije nemoguće da na vruću klupu hrvatskog doprvaka do ljeta sjedne upravo on. Prvo treba pokušati obraniti prednost, a zatim će u lov na Ligu prvaka Dinamo krenuti s nekim drugim, “jačim” trenerskim imenom.

 ??  ?? ‘BIJEG IZ POLJSKE’ Nenad Bjelica morao bi pronaći način kako se rastati s Lechom iz Poznanja ako
želi u Dinamu. Oni njega žele...
‘BIJEG IZ POLJSKE’ Nenad Bjelica morao bi pronaći način kako se rastati s Lechom iz Poznanja ako želi u Dinamu. Oni njega žele...

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia