24sata

DINAMOVIH 19

VRATILI NASLOV Titula se nakon samo godinu dana vratila u Maksimir. Kiksevi Rijeke i Hajduka riješili su sve. Dinamo protiv Rudeša i Intera igra za prestiž

- Piše: ANTONIO BEVANDA

Mi smo prvaci, campeones, campeones sinoć su zapjevali igrači Dinama. Tu si pjesmu mogu pustiti i danas prije zagrijavan­ja uoči utakmice s Rudešom. Remiji Rijeke i Hajduka “modrima” su osigurali 19. naslov prvaka. Titula se nakon samo godinu dana vratila u Maksimir. Prvo je Rijeka u Vinkovcima odigrala 0-0 protiv Cibalije. Onda je Hajduk s Osijekom na Poljudu odigrao samo 1-1. Naslov je Zagrepčani­ma golom na Poljudu u drugom poluvremen­u donio njihov bivši napadač Mirko Marić.

GAVRANOVIĆ OPET PRVAK

Dinamo će sad protiv Rudeša i Intera igrati samo za prestiž. - Napravili smo što nam je bio zadatak, imperativ. Sad u ove dvije utakmice želimo popraviti dojam i u šampionsko­m raspoložen­ju dočekati finale Kupa - rekao je nakon osvajanja titule Nikola Jurčević. Ovo je njemu prvi naslov prvaka u trenerskoj karijeri. Novi prvaci su u posljednji­h pet kola osvojili samo četiri boda, ali i najveći su konkurenti puno kiksali. Mario Gavranović obranio je naslov prvaka. Lani je slavio u bijelom, u dresu Rijeke, sad u plavom. - Osvojio sam nekoliko trofeja u karijeri, ali ovaj mi je posebno drag jer je došao u dresu koji najviše volim kaže Gavranović. I Jurčević i njegovi igrači zahvalili su se i bivšem treneru Mariju Cvitanović­u, koji je Dinamo, mora se priznati, jako dobro vodio u prvome dijelu sezone HNL-a. Taj su dio sezone “modri” završili bez poraza, a na proljeće su izgubili čak šest utakmica. - I zasluge Marija Cvitanović­a u ovoj tituli su velike - dodao je Gavranović. Dinamo na kraju slavi, ali nije lakoćom došao do naslova prvaka. U jednom se trenutku činilo kako je nedodirlji­v, no proljeće je na trenutke doista bila očajno. U nekim je utakmicama novi prvak potpuno razočarao, ali dobio je onu najvažniju utakmicu. Pobjeda na derbiju na Poljudu ipak je osigurala naslov. U subotu navečer igrači su uz janjetinu i teletinu bili na team buildingu uoči utakmice s Rudešom. Bila je to trenerova mobilizaci­ja. Pila se samo voda i sok, ali nakon Rudeša će se moći popiti i malo alkohola. Dat će Jura igračima malo oduška prije Intera i prije finala Kupa. Sad kad je naslov osiguran, jasno je kako to postaje utakmica sezone za “modre” i Nikolu Jurčevića. Sve se karte bacaju na Vinkovce.

JURA MORA UZETI I KUP

Dinamo pod vodstvom Jurčevića nije briljirao. Istina, naslov je osiguran, ali teško da će Nikola ostati trener ako ne osvoji dvostruku krunu. Bilo kako bilo, iduće ćemo sezone u Maksimiru gledati neku novu momčad. Borna Sosa i Ante Ćorić sigurno odlaze, mogao bi otići i Filip Benković, Soudani već dugo želi u Englesku. Tko god bude trener u kvalifikac­ije za Ligu prvaka mogao bi krenuti s pola nove momčadi. No, polako. Prvo treba proslaviti ovaj naslov prvaka.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia