24sata

OLJAN POZIV, TREBA POTPIS

-

Postupak raskida ugovora mora biti opisan u Općim uvjetima. Tamo mora pisati kako se može raskinuti usluga i koji su podaci potrebni.

Operater mora za zadnji mjesec izdati račun sukladno potrošnji, a mjesečnu naknadu obračunati prema broju dana korištenja usluge.

Vrati li opremu, iako ugovor još službeno nije raskinut, operater mu ne smije naplatiti uslugu jer ju nije mogao koristiti treba ispuniti Zahtjev za trajno isključenj­e usluga te priložiti presliku osobne iskaznice. Radi li se o otkazivanj­u zbog smrti korisnika treba priložiti smrtni list ili rješenje o nasljeđiva­nju - dogovorili su nam iz Hrvatskog telekoma te dodali da se potpisani zahtjev za raskid ugovora može predati na prodajnom mjestu, poslati poštom, faksom, elektronič­kim putem ili putem portala Moj Telekom. Opremu može vratiti na najbliže prodajno mjesto ili poslati poštom, a tada sam snosi trošak slanja. I s Vipnetom te B-netom raskid ugovora se može napraviti na njihovim ovlaštenim prodajnim mjestima, poslati ga poštom, mailom ili faksom. Osim potpisanog zahtjeva treba i preslika osobne iskaznice. - Ako se radi o zahtjevu za raskid ugovora sklopljeno­g na daljinu, putem interneta ili telefonski, ako se podnosi elektronič­kim putem ili s verificira­ne adrese elektronič­ke pošte, ne mora biti potpisan niti treba dostaviti presliku identifika­cijskog dokumenta - odgovorili su nam iz Vipneta, a isto vrijedi i za B-net. Za razliku od ostalih, Vipnet snosi trošak povrata opreme te će ju po zahtjevu pokupiti, a korisnik ju može poslati sam na Agramservi­s s potrebnom naznakom. - Raskid ugovora može nastupiti i prijenosom broja, odnosno aktivacijo­m usluge kod novog operatera. U tom slučaju nije potrebno potpisivat­i zahtjev za raskid usluge - dodali su iz Vipneta. Požalio nam se i čitatelj koji je u poslovnici i telefonski pokušao saznati kako otkazati uslugu. - Često nam se obraćaju građani koji misle da teleoperat­eri odugovlače kako bi što dulje ostali njihov korisnik. Pokušavaju im ponuditi nove usluge jer im je cilj da što duže ostanete kod njih - rekla je Dunja Mak iz osječkog Savjetoval­išta za potrošače. Dodala je da mnogi ni ne znaju svoja prava jer ne potraže njihovu pomoć.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia