24sata

Lijevo moćni Ivan Perišić, desno nepredvidl­jivi Ante Rebić, naprijed “nabrijani” Mario Mandžukić, njemu iza leđa raspucani Andrej Kramarić... To je četvorka s kojom Dalić, kažu najave, kreće na Nigerijce. Ofenzivno, hrabro, odvažno.

MALO SREĆE... Zazvao je Modrić uoči utakmice, a onda poludio kada su ga upitali o Mamiću. “Nemate ništa pametnije za pitati”, odgovorio je.

-

- Mislim da imamo jako dobru generaciju. S pravom su velika očekivanja, ali mi sami najviše očekujemo. Vjerujem da ćemo napraviti rezultat - rekao je Luka Modrić nakon treninga na stadionu u Kalinjingr­adu. Engleski novinari nisu ga propustili pitati o “slučaju Mamić” na što se Luka pomalo naljutio. - Nemate ništa pametnije za pitati? Znate li da je Svjetsko prvenstvo - rekao je Luka koji se potom osvrnuo na dugi ruski put koji ga očekuje s reprezenta­cijom. Kao prepreke pojavljiva­t će se još i Argentina i Island, nadamo se i još poneko, ali prvi korak uvijek je najvažniji na ovakvim turnirima. Statistika kaže kako je na posljednji­h devet svjetskih prvenstava u drugu fazu prošlo samo devet posto momčadi koje su izgubile prvu utakmicu. Dakle, nema druge nego uzeti bodove u Kalinjingr­adu, u enklavi smještenoj između Poljske i Litve. to kako smo igrali u Francuskoj, mi smo trebali igrati u finalu a ne Portugal. Zato uvijek kažem da bez malo sreće ne možeš napraviti vrhunski rezultat - govori Kramarić. I zato vjerojatno nije nevažno istaknuti da prvi golman Nigerije ima samo 19 godina. I da je ove sezone skupio samo dva nastupa za prvu momčad Deportiva iz La Corune. Ime mu je Francis Uzoho, kažu da je ludo talentiran, a do prilike je došao nakon što se Vincent Enyeama umirovio, a njegov nasljednik Carl Ikeme - dobio leukemiju. - Imamo tri dobra golmana i nemamo razloga za brigu. Znam da će na Uzohu biti velik pritisak, ali vjerujem da je u stanju to podnijeti - kazao je nigerijski izbornik Gernot Rohr.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia