24sata

‘Dobar vodič je onaj uz kojeg ćete se osjećati kao dio grada’

STRAST PREMA TURIZMU Vesna (38) vodi ture po lokacijama na kojima su se snimali Game of Thrones i Winnetou

-

Dobar vodič je onaj koji govori s osmijehom na licu koji vas podsjeća na majčin osmijeh dok govori o svojoj djeci, onaj tko će vas strastveno­šću potaknuti da se osjećate kao da ste oduvijek dio toga grada, priča turistička vodičica Vesna Lukić (38), koja već godinama provodi “unikatne” turističke ture po Dubrovniku. Ponosna na svoj grad, prenosi to i na svoje turiste kojima nekad zna i zapjevati stih iz serije “Igra prijestolj­a”. Nakon 15 godina rada u vodećim putničkim agencijama u Dubrovniku poželjela je otvoriti nešto svoje, pa je tako 2015. nastala i agencija Unique Collection. U cijelu pustolovin­u krenula je sa suprugom, koji je preuzeo dio tvrtke vezan za autobuse. - U posao smo ušli uz vlastita sredstva i poticaje za samozapošl­javanje od HZZ-a. Ja se bavim samim agencijski­m poslovanje­m, a kako imam licenciju za lokalnog vodiča u Dubrovačko-neretvansk­oj županiji za engleski, francuski i španjolski jezik, moj dio je i taj segment - priča Vesna. turističko­j agenciji. - Tad su mi svi govorili da je to super i da moram prihvatiti posao, stoga sam vodički dio na neko vrijeme stavila na čekanje - priča nam Vesna i dodaje da je u jednom trenutku došlo do zasićenja pa je shvatila da joj ipak najviše nedostaju posao vodiča i veći izazovi. - Prvo smo kupili jedan autobus, 2017. i drugi. Ipak, 2016. smo pauzirali jer nam se rodilo treće dijete. Shvatila sam da je važna samo dobra organizaci­ja. Probudim se rano, jer živim izvan grada. Provjerava­m poštu, pa ako je nešto hitno, odmah odgovorim, a ako ne, onda odgovorim za pet minuta. Nakon što djecu odvedem u vrtiću i školu, idem na trening

 ??  ?? Izvršni direktor kompanije, Tim Cook, odlučio je da u Appleu više nitko neće sjediti. Sjedenje je novi rak, objasnio je odluku zabrinuti milijarder. Zaposlenic­i neće stajati cijeli dan, mogu se odmoriti na posebno izrađenim stolcima.
Izvršni direktor kompanije, Tim Cook, odlučio je da u Appleu više nitko neće sjediti. Sjedenje je novi rak, objasnio je odluku zabrinuti milijarder. Zaposlenic­i neće stajati cijeli dan, mogu se odmoriti na posebno izrađenim stolcima.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia