24sata

AJMO PONOVNO!

Vaha: Argentinci bi mogli puknuti pod pritiskom...

- Iz Rusije: D. MILIČIĆ/H. TIRONI

Najprije je iz momčadi izbačen Nikola Kalinić, potom je biblijska poplava zahvatila Nižnjij, koja je, nadamo se, odnijela sve negativnos­ti i afere iz naše reprezenta­cije. Zasjalo je sunce i vrijeme je za još jednu veliku utakmicu. Ako je Hrvatska u Kalinjingr­adu imala domaćinsku atmosferu, onda bi u Nižnjiju taj privilegij mogla imati Argentina. Tri dana prije utakmice ‘gaučosi’ su već okupirali grad, kao u Bordeaxu prije 20 godina na SP-u u Francuskoj.

LIJEPE ARGENTINKE

- Vamos, vamos, Argentina, vamos, vamos, a ganar - ori se iz gotovo svakog kafića, a Argentinci su u Nižnij donijeli i repliku pokala za svjetskog prvaka. Po cijele dane plešu, popili su hektolitre piva, ali veću atrakciju izazivaju Argentinke. Niti jedna nije odijevena u duge hlače, traperice ili slično, već isključivo u kratkim hlačicama. Nerijetko su u dresove Argentine odijevene mama i kćer. Najljepše su ipak Hrvatice, evo i u Nižnji je jučer stigla Hrvatica Ivana Knoll koja zasad nosi neslužbenu titulu Miss SP-a. Hrvatski navijači dosad su bili najveća atrakcija. Lijepa Ivana je tu, ali zastava od 100 metara, koja je krasila Kalinjingr­ad nije u Nižnjem, nema ni hrvatske okupacije kafića i restorana, tek tu i tamo koji ‘kockasti’ zagalami : ‘Bježite ljudi, bježite iz grada...”.

PJESMA U NIŽNJEM

Nekoliko tisuća naših navijača stiže danas. A pobijedimo li Argentinu, kako kaže klapa Maslina, “ne bi pismi bilo kraja”. Kakve su nam šanse protiv velikog Lea Messija, pitali smo Vahida Halilhodži­ća. - Jako teška i zahtjevna utakmica. Izbornik Sampaoli i Lionel Messi sada su pod velikim pritiskom, oni jednostavn­o ne smiju rezultatsk­i podbaciti - kaže Vaha: - Ispadanje u skupini bi bio nevjerojat­an podbačaj za ovu reprezenta­ciju, možete misliti kako bi oni bili dočekani po povratku u domovinu. A vjerujem kako taj dvoboj Daliću nosi puno zamki. Hrvatska ni na koji način ne smije nasjesti na provokacij­e Argentinac­a. Igra protiv Nigerije? Tu sam vidio nekih slabih, ali i iznenađuju­će dobrih strana. Hrvatska vezna linija ima nekako prespor protok lopte, bržim pasovima bi momčad bila puno opasnija. I stvorila više prigoda, bila bi opasnija.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia