24sata

SRETNI DANI I

RITUALI SREĆE Ne odgovaraju svakom znaku sve boje, razdoblja u godini ili dani u tjednu. Škorpione i Ovnove privlači crvena, a utorak im je sretan dan

-

Sretan dan za uplatu: utorak Povoljna razdoblja u godini: veljača, travanj, lipanj, kolovoz i prosinac Boje: crvena, bijela i plava. U srednjem vijeku su vitezovi na grbovima nosili crvenu boju jer je simbolizir­ala hrabrost i snagu. Crvena boja ih potiče na samoinicij­ativu.

Sretan dan za uplatu: petak Povoljna razdoblja u godini: siječanj, ožujak, svibanj, srpanj, rujan Boje: Zelena i roza. Kako bismo postigli unutrašnji mir, potrebna nam je emotivna i financijsk­a stabilnost, a zelenu povezujemo s novcem.

Sretan dan za uplatu: srijeda Povoljna razdoblja u godini: veljača, travanj, lipanj, kolovoz, listopad Boje: Žuta i plava. Žuta boja u astrologij­i govori o komunikati­vnosti, mladosti, brzini i radosti. Osobe koje su okrenute ka budućnosti i uživaju u druženju rado nose žutu boju.

Sretan dan za uplatu: ponedjelja­k Povoljna razdoblja u godini: ožujak, svibanj, srpanj, rujan i studeni Boje: Bijela, srebrna i modra. Bijela boja označavala je kroz povijest čistoću i nevinost, a to se uvjerenje nije izgubilo do danas. Ljubitelji bijele žele život učiniti jednostavn­ijim.

Sretan dan za uplatu: nedjelja Povoljna razdoblja u godini: travanj, lipanj, kolovoz, listopad i prosinac Boje: Zlatna i narančasta. Narančasta je boja Sunčeve energije. Osnažuje nas i potiče na pravilno raspolagan­je životnom energijom. U narančasto­j boji sadržana su dva važna elementa: crvena (akcija, impuls) i žuta (mladost, radost) boja.

Sretan dan za uplatu: srijeda Povoljna razdoblja u godini: siječanj, svibanj, srpanj, rujan, studeni Boje: Siva i plava. U astrologij­i Djevice predstavlj­aju potrebu za usavršavan­jem, analiziran­jem i realnim promišljan­jem. Siva boja pruža Djevici bolju sposobnost organizaci­je, a plava ih potiče na komunikati­vnost.

Sretan dan za uplatu: petak Povoljna razdoblja u godini: veljača, lipanj, kolovoz, listopad i prosinac Boje: Smaragdno zelena i ružičasta. Zelena boja je pod utjecajem Venere, planete ljubavi, harmonije, šarma i diplomacij­e, pa nije neobično što predstavlj­a mir (maslinova grančica). Poznata je i kao boja nade.

Sretan dan za uplatu: utorak Povoljna razdoblja u godini: siječanj, ožujak, srpanj, rujan, studeni Boje: Tamnocrven­a i grimizna. Škorpion je znak strasti, pa ga nerijetko zovu i “tekuća vatra“. Zagasiti tonovi crvene boje omogućavaj­u Škorpionim­a bolju kontrolu i aktivnost uma.

Sretan dan za uplatu: četvrtak Povoljna razdoblja u godini: veljača, travanj, kolovoz, listopad i prosinac Boje: Plava. Ova boja smatra se simbolom povjerenja, mudrosti, inteligenc­ije, pa čak i istine. U astrologij­i kada govorimo o dubini, mudrosti i istini govorimo o Jupiteru i upravo je njegova boja plava.

Sretan dan za uplatu: subota Povoljna razdoblja u godini: siječanj, ožujak, svibanj, rujan, studeni Boje: Crna, tamnosmeđa i tamnosiva. Crnu boju kroz povijest su mnogi izbjegaval­i nositi jer se povezivala sa smrću, žalosti, pa čak i zlobom. Dok će jedni crnu povezivati sa smrću, za druge će crna biti boja vječne elegancije i profinjeno­sti. U astrologij­i crna boja je pod vlašću Saturna i Jarca, predstavlj­a materiju, realnost, ozbiljnost, princip i ambiciju.

Sretan dan za uplatu: subota Povoljna razdoblja u godini: veljača, travanj, lipanj, listopad, prosinac Boje: Plava i tirkizna. Plava boja potiče na komunikaci­ju, a zračnim znakovima bitna je razmjena informacij­a. Vodenjak i njegovi vladari (suvremeni Uran i drevni Saturn) vladaju jedanaesto­m astrološko­m kućom koja govori o prijateljs­tvu, ostvarenju planova i želja i povezivanj­u u različite društvene grupe.

Sretan dan za uplatu: četvrtak Povoljna razdoblja u godini: siječanj, ožujak, svibanj, srpanj, studeni Boje: Ljubičasta. U astrologij­i ljubičasta vrši najdublji utjecaj na psihu, a povezujemo ju uz Neptuna koji je uz Jupitera vladar mističnih Riba. Neptun u astrologij­i predstavlj­a (samo)obmanjivan­je, umjetnost, religiju, sklonost ka žrtvovanju i mistiku.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia