24sata

JA SAM MALI LUKA MODRIĆ IZ REKLAME

Andrej Ivančan (16) proslavio se kao mali Luka Modrić u TV reklami. Igra nogomet, školuje se za fizioterap­euta i nada se da će jednom izmasirati Luku

- Piše: TATJANA PACEK

Vjerujem da prolazimo osminu finala i želim da dođemo do vrha. Luka Modrić mi je i dalje najdraži igrač, a volim i Vidu, Rakitića, Mandžukića..., cijelu repku, kaže Andrej Ivančan (16). On je prije četiri godine snimio reklamu u kojoj je glumio mladog Luku. Nakon nje ga svi zaustavlja­ju na ulici. Kad je sa školom bio na izletu u Vukovaru, zaustavlja­li su ga i govorili “Isti si Luka”. Svi su se htjeli slikati s njim. - Profesor iz neke druge škole odveo me u dućan i počastio sokom samo zato što sličim Modriću - kaže Andrej. Ne propušta ni jednu utakmicu Svjetskog prvenstva. Za one u kojima igra Hrvatska oboruža se navijačkim rekvizitim­a i gleda ih s prijatelji­ma. Nakon pobjeda dugo slave. Ima i poruku za Luku Modrića. Želim mu da samo nastavi dalje kako je krenuo. Svi u Hrvatskoj vjeruju u njih, pa neka i oni sami vjeruju u sebe, neka ne izgube samopouzda­nje jer su najbolji - kaže Andrej, koji i sam igra nogomet. - Volim igrati za NK Molve. Tamo me zovu Modrić. U međuvremen­u sam upisao srednju školu za fizioterap­euta u Koprivnici i želio bih masirati Modrića - priča. Dres na koji mu se Modrić potpisao brižno čuva. Ne dopušta mami da ga ubaci u perilicu. I lopta s potpisima svih igrača ima poseban tretman. Čuva je u vrećici da se ne ispuše. Njegove dvije slike s Lukom krase zid. Kad je snimio reklamu, s ocem je u dućanu tražio da mu daruju kartonski lik Luke Modrića. Udovoljli su mu i već četiri godine kartonski Modrić stoji pored ulaznih vrata i dočekuje goste.

Kad gleda reklame koje se danas vrte na televiziji, sjeti se svega, svojih snimanja, trenutka kad je pred sobom ugledao reprezenta­tivce. Svi njegovi prijatelji znali su da se Andrej ide upoznati s Modrićem i ekipom i redom su htjeli autograme. Njih 20-ak. - To nije bilo moguće, nije bilo vremena da se Luka toliko potpisuje - priča Andrej. Odabran je za kapetanova dvojnika među 300 djece koja su se javila na natječaj. Spot su snimali na zagrebačko­m Vrhovcu i napravili ga u samo jednom danu. - Nije nam puno trebalo za snimanje kadrova jer smo bili sretni što uopće glumimo u spotu. Tremu nismo imali prisjetio se Andrej. Više od slave koju je stekao reklamom značilo mu je što je dobio priliku upoznati svoje idole i provesti s njima dan. - Zajedničke slike stavio sam na Facebook i dobio puno lajkova. Ne znam jesam li zato postao veća faca među curama, možda i da - kaže Andrej. Sretan je što su i gledatelji s puno veselja komentiral­i kako je glumio Modrića u mladim danima. Govorili su “Mali Modrić je kao preslikan! Želim mu da bude i uspješan kao Luka!”. Kapetan reprezenta­cije još je njegov omiljeni nogometaš. Kad ga je Andrej tad vidio na treningu reprezenta­cije u Osijeku, na koji su bili pozvani, htio ga je pitati bi li mi bio krizmeni kum, no nažalost, nije stigao. Bilo mu je zabavno kad su Eduardo da Silva i ekipa komentiral­i kako je isti Luka. - Modrić je tad rekao da nismo isti jer se on ošišao. Onda me zagrlio i jako obradovao - kaže Andrej, koji još pamti susret s idolom. Nije tad razmišljao da se i on ošiša jer je čuo Luku da govori kako ponovno pušta kosu. Modrićev dvojnik živi u Repašu kraj Bjelovara. Mašta o tome da na povratku iz Rusije dočeka reprezenta­ciju. - Volio bih Luki stisnuti ruku, čestitati mu. Već sad su ostvarili uspjeh na kojemu se može reći tek ‘Dečki, kapa dolje’. Daj Bože da naprave i više. Želim se ponovno sresti s Lukom govori nam Andrej. Od svih dvojnika iz reklame ostao je dobar s Karlovčani­nom Tonijem Langom, koji je bio dvojnik Darija Srne.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia