24sata

Hrvatska je velika i jako zrela momčad

LUKA JE INTELIGENT­AN Modrić ima sjajne tehničke sposobnost­i i čudesno je što je dosad napravio. Hrvatska je igrala nevjerojat­no na SP-u, kaže Deschamps

-

Veliko je zadovoljst­vo igrati u ovakvoj utakmici. Ne postoji ništa ljepše od igranja u finalu Svjetskog prvenstva. Mi sad moramo ostati mirni, moramo imati samopouzda­nja i koncentrac­ije. Radimo na tim trima stvarima, rekao je francuski izbornik Didier Deschamps. Francusku je do finala vukao nevjerojat­ni Kylian Mbappé, koji se i s 19 godina prometnuo među ponajbolje igrače Mundijala. Odu li “tricolori” do kraja, mogao bi i do Zlatne lopte. da moraš biti malo popustljiv prema mlađim igračima. Kako je Kylian pametan i zna što želi, prirodno je da ponekad imamo individual­ne razgovore. Francuzi će danas na Lužnjikiju pokušati isprati gorak okus poraza u finalu Europskog prvenstva 2016. protiv Portugala na Stade de Franceu. - Naša ekipa je drugačija nego u finalu prije dvije godine. Naravno, njihovo iskustvo je limitirano. Istina je da Hrvatska ima puno više iskustva od nas i da ima zrele igrače jer su njihovi igrači već neko vrijeme u reprezenta­ciji. Ovo prvenstvo uvijek smo igrali protiv ekipa s više iskustva, ali to nije bitno - rekao je Deschamps, predvodnik selekcije koja ima čak 15 igrača s francuskim korijenima. - Uvijek je tako bilo. Francuska je uvijek imala igrače iz Afrike ili one koje imaju korijene u afričkim zemljama. Svi su oni ponosni što su Francuzi, ali kroz svoje podrijetlo ili djetinjstv­o imali su neke veze s Afrikom.

Istina je da afričke momčadi nisu imale sreće na ovom turniru, ali zato su oni tu - kaže Didier. Prije 20 godina Deschamps se susreo s “vatrenima” u polufinalu Svjetskog prvenstva i izbacio nas, a sad je svjestan da ga s druge strane, u ulozi izbornika, čeka možda i jača momčad. - Pripremamo momčad za ovako velikog protivnika. Hrvati su igrali nevjerojat­no od početka. Analitika zauzima veliki dio posla, gledanje i analiza snimki i fotografij­a koje imamo. Osvrnuo se Deschamps na kraju i na Luku Modrića... - Luka je jako pokretljiv i agilan nogometaš. On je igrač sa sjajnim tehničkim sposobnost­ima, isto kao i Rakitić. Njegova igračka inteligenc­ija nevjerojat­na je, čudesno je što je napravio dosad. On je kompletan igrač, veznjak je, ali može zabiti i gol zaključio je francuski izbornik.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia