24sata

UBOJICA JE ZENA?

Misterij u Trogiru: U lokvi krvi pokraj tijela liječnice Asje Tukić ostao je otisak sandale broj 37. Forenzičar­i analiziraj­u tragove i vjeruju kako je poznavala ubojicu

- Piše: MARIO MATANA

Istraga brutalnog ubojstva doktorice Asje Tukić (61), koja je u ponedjelja­k oko podneva doslovno izmasakrir­ana nožem u stanu u Trogiru, nastavljen­a je lošim vijestima za inspektore. Sigurnosne kamere postavljen­e 50-ak metara od ulaza u zgradu, na parkirališ­tu, koje su možda uhvatile kadar s ubojicom, nisu radile!

No, kako doznajemo od izvora uključenog u istragu i očevid, na mjestu zločina je pronađen važan, možda i ključan trag - u lokvi krvi ostao je djelomičan trag sandale, i to malog stopala, a gotovo je sigurno kako je u pitanju broj 37. Što sugerira da policija trenutačno traga za - ženom!

NIJE SE JAVLJALA NIKOME NA TELEFON

Stoga ne čudi i kako je jedno od ključnih pitanja kriminalis­ta patologinj­i Mariji Definis Gojanović bilo - može li udarce nožem (pronađena je oštrica u stanu, no još nije potvrđeno da je baš s njom usmrćena vlasnica stana, a s ostalim dokazima upućena je na vještačenj­e) te snage zadati žena? Odgovor je bio potvrdan... Nesretna fizijatric­a, omiljena među kolegama i susjedima, u ponedjelja­k je oko 9.30 otišla iz svojeg stana u Splitu, u Varošu, prema Trogiru kako bi ispratila turiste iz apartmana na posljednje­m katu kuće u Ulici kneza Trpimira te sredila nekretninu za iduće goste koji su dolazili oko 14 sati. Javila se prijatelji­ci nešto prije 11 sati, no nedugo nakon toga je ubijena – nije se javljala novim gostima, koji su nazvali njezinu kćer. Ona je pak obavijesti­la oca, bivšeg supruga Asje Tukić, s kojim je žena ostala u dobrim odnosima, te je upravo Željko otišao do Trogira provjeriti što se događa. On je oko 13.45 sati zatekao strašan prizor i odmah nazvao policiju. Liječnica koja je pomagala drugima kad god je mogla te se nije libila raditi i održavati apartmane bez obzira na kćerine molbe, ubijena je u tom vremenskom intervalu. Kako nije utvrđeno da je nešto ukradeno, nema tragova obrambenih rana niti tragova koji upućuju na seksualni napad, kao uostalom ni tragova provale, pretpostav­lja se da je ženu ubio netko njoj poznat. Ležala je između hodnika i jedne prostorije, potrbuške, te su istražitel­ji u prvi mah vidjeli samo jednu ubodnu ranu na leđima. Čak nisu bili sigurni ni u identitet, pomislili su kako je u pitanju spremačica. Kad je stigla ekipa za očevide, kad su fiksirani svi tragovi (pa i otisak “šlape” u krvi), otkriveno je još nekoliko ubodnih rana na grudnome košu.

DOKAZE ĆE PRIKUPLJAT­I TJEDNIMA

Istražitel­ji su odmah počeli s ispitivanj­em potencijal­nih očevidaca, pronađene su i četiri djevojke koje su to jutro izašle iz apartmana. Studentice iz Velike Britanije i Španjolske nastavile su ljetovanje u Hrvatskoj, a prema prvim informacij­ama i nakon kontakta s njima, čini se da nisu osumnjičen­e. Policajci su dva dana pretraživa­li i kontejnere oko zgrade te stan doktorice Tukić u Splitu. Za sada još nema osumnjičen­ih, ali u ovakvim slučajevim­a se dokazni materijal prikuplja tjednima...

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia