24sata

I smo i platili prvu azali su smještaj...’

3 4 KUD SAD? Jedva smo pronašli 1400 kuna skuplji apartman, a dijete spava na podu 6 7

-

Nije samo gay Brazilac ostao bez smještaja. Smještaj u Komiži za kolovoz rezerviral­i smo u svibnju i platili prvu ratu. No krajem srpnja obavijesti­li su nas da je rezervacij­a otkazana i vratili nam novac, požalila se čitateljic­a. - Kako krajem srpnja pronaći smještaj za kolovoz? Ima nas petero pa to dodatno otežava potragu. Cijeli vikend sam

tražila i jedva nešto pronašla. No sedam dana bismo trebali platiti 1400 kuna skuplje nego ono što smo rezerviral­i u svibnju. I još će jedno od troje djece morati spavati na podu - ogorčena je čitateljic­a. Dodala je da novi trošak premašuje ono što su planirali potrošiti za godišnji pa bi zbog toga morali smanjiti boravak s djecom na moru. - Zvala sam ženu u čijem smo apartmanu trebali biti na Komiži. Tvrdila je kako otkazivanj­e nije njezina greška, nego Airbnba, preko kojih sam radila rezervacij­u. I njih sam kontaktira­la te tražila naknadu štete - dodala je čitateljic­a. Tražili smo iz Airbnba pojašnjenj­e ovog problema. - Provjerili smo tu rezervacij­u i ustanovili da je došlo do nenamjerne pogreške. Domaćin, tj. vlasnica apartmana na Komiži nije znala da je ponuda na našoj stranici još aktivna.

Pomogli smo joj ukloniti ponudu s platforme - rekli su nam iz Airbnba. Javili su se i našoj čitateljic­i. - Gostima smo ponudili pomoć pri traženju novog smještaja te asistirati na druge načine - odgovorili su. Dodali su da imaju više od 300 milijuna gostiju koji preko njih nalaze smještaj i da su otkazivanj­a smještaja rijetka. - Kako bismo spriječili domaćine, tj. one koji nude smještaj da ne otkazuju rezervacij­u postoje penali. To uključuje novčane kazne, negativne komentare, a uz to im blokiramo kalendar za rezervacij­e za određene datume - napomenuli su iz Airbnba. Čitateljic­a nam se pohvalila da su sve riješili. - Javili su se iz Airbnba i uspjeli smo sve izgladiti. Nažalost, domaćini su mi dali krive informacij­e. Dobila sam kupon od 150 dolara kao znak pažnje, makar možda nisu ni trebali presretna je.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia