24sata

Umag zavijen u crno: Igor mi je mahnuo i otišao u smrt

Pročelnica, koja je skrivila smrt Igora Soldatića, triput je uhvaćena pijana za volanom

- Pišu: H. MERDANOVIĆ, D. MARIĆ

Istražna sutkinja Županijsko­g suda u Puli odredila je mjesec dana istražnog zatvora Veri Begić Blečić (36) zbog opasnosti od ponavljanj­a kaznenog djela. Riječka pročelnica za sport u četvrtak je, vozeći pijana Istarskim ipsilonom u suprotnom smjeru, skrivila prometnu nesreću u kojoj je poginuo Igor Soldatić (41), dok su njegova supruga i sin lakše ozlijeđeni. Imala je 1,81 promila alkohola u organizmu. Nakon nesreće saznalo se kako je pročelnica, inače bivša uspješna atletičark­a i olimpijka, i lani u lipnju vozila pijana. Tad je nakon lakšeg sudara otišla s mjesta prometne nesreće. Alkotest je tad pokazao da je imala 0,42 promila. No riječka je pročelnica još jednu veliku nesreću, kako doznaje 24sata, imala u ožujku 2002. godine. Tad je, kao 20-godišnjaki­nja, vozila Yugo 45 u Jurdanima kraj Rijeke. U zoru, nešto prije sedam sati, izletjela je s ceste i zabila se Yugom u kameni usjek. Bila je sama u vozilu, a izmjerili su joj 1,59 promila alkohola. - Igor je bio moj najbolji prijatelj, osoba kojoj sam mogao reći sve. Poznajemo se još iz djetinjstv­a - ispričao nam je to jučer kroz suze Denis Jacin (43) iz Umaga. - On je iz mjesta Karojbe, a ja iz susjednog mjesta. Na kraju smo opet zajedno, s obiteljima, nastavili živjeti i družiti se u Umagu, u istoj zgradi. Bili smo povezani - objašnjava Denis. Dodaje kako su im djeca vršnjaci pa se stalno igraju zajedno. - Ja imam curicu, a on sina Roka, koji je završio treći razred osnovne škole. Vidjeli smo se posljednji put ujutro tog kobnog dana. Stajali smo na parkirališ­tu. Mahnuo mi je i rekao da ide s obitelji na izlet, na more kraj Rovinja. Tad sam ga zadnji put vidio živog. Teško mi je i još ne vjerujem da se nećemo vidjeti svaki dan - plačući govori Igorov prijatelj Denis. Igorova supruga Tanja s djetetom je u bolnici u Rijeci, a u obiteljsko­j kući njezinih roditelja nismo zatekli nikoga. U naselju Žrtava fašizma gdje je Igor živio, uvukla se tuga. Igorova susjeda Davorka B. rado ga se sjeća. Kaže, pomagao joj je istog trenutka kad bi ga zamolila. - Pomagao je svima i bio predstavni­k stanara u zgradi. Svi su ga voljeli prisjetila se susjeda koja živi ispod Soldatićev­ih. Druga susjeda, Milka B., odmahuje glavom u nevjerici. - Život stane u trenutku. Ne znam kako će obitelj to podnijeti - rekla je. Susjedi kažu da su toj mladoj obitelji u trenutku prekinuti svi snovi i životni planovi.

 ??  ??
 ??  ?? KRENULI SU NA IZLET Kobnog dana Igor je s obitelji iz Umaga otišao na izlet. Riječki gradonačel­nik je suspendira­o pročelnicu. Brani je pulski odvjetnik Vladimir Veljović.
KRENULI SU NA IZLET Kobnog dana Igor je s obitelji iz Umaga otišao na izlet. Riječki gradonačel­nik je suspendira­o pročelnicu. Brani je pulski odvjetnik Vladimir Veljović.
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia