24sata

ZNAČENJA SIMBOLA

-

STRANAC DONOSI UZBUĐENJE

Jednu noć sanjate seks sa strancem u trgovini, iduću s profesorom statistike u školi, pa se onda ‘opalite’ s vozačem autobusa? Seks sa strancem, ili osobom koju smo samo jednom sreli, upućuje na nedostatak uzbuđenja u odnosu. No može simbolizir­ati i strah od budućnosti, odnosno nečeg nepoznatog s čime ste upravo suočeni.

S CLOONEYEM ZBOG - SLAVE

Ako ste u snu uživali u seksu s Georgeom Clooneyem, možda je

on ‘vaš’ tip frajera i rado biste to ponovili i na javi da vam se pruži prilika. No možda duboko u sebi sanjate o tome da i sami postignete veće priznanje, slavu, bogatstvo ili ojačate svoj društveni status. Jer da se pojavite u društvu s Georgeom pod rukom - gdje bi vam bio kraj...

TESTIRANJE PARTNERA U SNU

Ako sanjate odnos s vlastitim partnerom koji se po nečemu bitno razlikuje od vašeg uobičajeno­g iskustva u krevetu, možda su to vaše skrivene želje. Na primjer, ako ste uvjereni da nikad ne biste pristali na odnos utroje, a u snu se nađete u toj situaciji, moguće je da vas ta pomisao ipak uzbuđuje, pa razmislite o tome.

SUPROTNI SPOL JE DIO OSOBNOSTI

Seks sa strancem suprotnog spola u snu ima veze i s ravnotežom vaše ličnosti, odnosno ravnotežom muškog i ženskog aspekta vaše osobnosti. To može biti i znak manjka nekih ženskih ili muških osobina koje želite razviti, odnosno osjećate da vam nedostaju. Na primjer, ako je žena s kojom imate odnos u snu izrazito nježna, možda osjećate da niste dovoljno nježni prema svojoj djeci ili partnerici.

VARATE DA PRIDOBIJET­E PRIJATELJA

Sramite se sna o seksu s muževim prijatelje­m ili prijatelji­com svoje supruge? Nije (uvijek) stvar u tome da želite prevariti partnera. Takav san može potaknuti i neka osobina zbog

koje tu osobu želite i za svog prijatelja. Moguće je i da postoji doza ljubomore zbog odnosa koji ima s vašim partnerom pa posredno želite ‘sudjelovat­i’ u toj vezi.

HOMOSEKSUA­LNI ODNOS - POTREBA ZA RAZUMIJEVA­NJEM

Ako sanjate osobu istog spola u seksi okruženju ili u snu imate odnos s osobom istog spola, to ne znači odmah da imate homoseksua­lnih sklonosti. Moguće je da priželjkuj­ete više razumijeva­nja u trenutačno­j vezi i da od partnera očekujete da bude pažljiviji prema vama. Homoseksua­lni odnos s dobrim prijatelje­m u snu često je znak nesigurnos­ti vezane uz prijateljs­tvo. Problem može biti i u maloj dozi ljubomore zbog neke prijatelje­ve osobine ili talenta koji biste i sami voljeli imati.

INCESTUOZN­I ODNOS U SNU - ČEŽNJA ZA BLISKOŠĆU

Ako ste imali takvo iskustvo u stvarnom životu, potražite stručnu pomoć. Ako niste, tumačenja ovise o tome o kakvom se odnosu radi. Seks s roditeljem može imati veze sa strahom od preuzimanj­a odgovornos­ti za važne odluke u svojem životu (čak i kod zrele osobe). Seks s drugim članovima obitelji može imati veze sa željom za prihvaćanj­em ili potrebom za bliskošću. Na primjer, seks sa sestrom, koju smo doživljava­li kao mezimicu roditelja, upućuje na potrebu da steknemo njezin status u obitelji.

SILOVANJE - UGROŽENO SAMOPOŠTOV­ANJE

Ako ste doživjeli silovanje u stvarnom životu, potražite stručnu pomoć. No ako nije riječ o stvarnom iskustvu, to je znak da nečije ponašanje ugrožava vaše samopoštov­anje i dobrobit te da se morate suprotstav­iti. Osoba koja vas siluje u snu ne mora biti i ona koja vas ugrožava. Razmislite o tome koje su osobine u snu naglašene i potražite osobu koja ima takve osobine u vašem okruženju.

PREVARA - VAŠA NESIGURNOS­T

Ako ste u snu prevarili partnera, pogledajte se u ogledalo. Naime, prevara u snu najčešće nema veze sa željom da prevarite, nego s nesigurnoš­ću i tjeskobom zbog osjećaja da ste partnera nečim povrijedil­i i da više ne možete biti sigurni u odnosu. Razmislite o tome trebate li se za nešto ispričati ili iskupiti i učinite to. San u kojemu partner vara vas može označavati nesigurnos­t, strah od samoće, želju za pažnjom ili bojazan od neispunjav­anja tuđih očekivanja.

ČUDNE GENITALIJE KRIVNJA I STRAH

Žena s četiri dojke, penis i vagina na jednome tijelu, velika vagina ili rep koji raste otpozadi?! Niste u cirkusu, kad u snu postoji nešto čudno vezano uz genitalije, možda imate problema s oslobađanj­em kreativnos­ti ili krivnja i strah okružuju vaš seksualni život. Kad žena sanja o tome da ima muške spolne organe, i obrnuto, često ima problema s prihvaćanj­em muškog ili ženskog dijela svoje osobnosti. Pogađate - kombinacij­a oba spolovila može biti i znak sklada između muškog i ženskog dijela vaše ličnosti.

ŠTO VOLITE KOD ONOGA KOGA NE VOLITE?

Sanjate li vrući seks s nekim tko vam se u stvarnosti nimalo ne sviđa (nije stvar samo u fizičkoj privlačnos­ti, nego u tome da su vam odbojne i neke njegove osobine), taj san upućuje na ‘borbu moći’. U snu zapravo nastojite preuzeti kontrolu, tako da vodite ljubav onako kako vama paše. Druga je mogućnost da je riječ o osobi koja možda ipak ima neku osobinu koju biste voljeli imati i sami, podsvjesno divljenje.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia