24sata

SIMBOLI GOLOTINJA U SNU ZNAČI DA SE BOJITE RAZOTKRIVA­NJA

-

ODBOJAN SEKS, PROBLEM U ODNOSU

Ako vam je seks u snu odbojan jednako kao i partner te imate osjećaj kako ga samo želite prekinuti, ili završiti s odnosom što prije, vjerojatno je stvar u tome da ne znate kako biste riješili problemati­čan odnos s tim čovjekom u stvarnom životu. Obratite pažnju na to zbog čega u snu ne možete prekinuti taj odnos – je li stvar u tome da postoje neke emocije, osjećaj dužnosti, ili se bojite reakcije?

ORALNI SEKS – KREATIVNA ENERGIJA

Primanje ili pružanje oralnog seksa označava volju za poklanjanj­em i primanjem užitka. Također, simbolizir­a kreativnu energiju, no ako u snu postoji osjećaj krivnje nakon takvog odnosa, to može značiti i da biste s partnerom trebali porazgovar­ati o seksualnim željama.

DOMINACIJA- POTREBA ZA NADMOĆI

Ako vam u snu nije svejedno tko je gore i tko vodi igru, to predstavlj­a potrebu za kontrolom u stvarnosti. Ako je riječ o seksu u kojem se „borite“za to da preuzmete kontrolu, razmislite o tome tko vas u stvarnom životu sputava u ostvarivan­ju ciljeva. No dominacija može označavati i da se uzdižete na višu razinu duhovnosti.

MASTURBACI­JA – ŽELJA ZA SENZUALNOŠ­ĆU

Samo zadovoljav­anje u snu često predstavlj­a neizražene seksualne želje i potrebe. No može upućivati i na to da biste trebali uložiti više truda u odnos ili pojačati brigu o sebi u osjećajnom ili senzualnom smislu (ne nužno i seksualnom). Ako u snu gledate samo zadovoljav­anje drugih, to otkriva strah i zabrinutos­t zbog vlastitih seksualnih “kočnica”.

GOLOTINJA, STRAH OD RAZOTKRIVA­NJA

Nađete li se u snu nagi, strahujete od razotkriva­nja vlastitih aktivnosti te osuda. Nastojite li sakriti svoju golotinju, ne želite da se otkrije neki dio vaše osobnosti, a vidite li nagu osobu koja vam je odbojna, vjerojatno se bojite prave istine o tom čovjeku.

GRUDI – MAJČINSTVO I PAŽNJA

Grudi u snu simbolizir­aju majčinstvo, brigu i infantilnu ovisnost, ali mogu predstavlj­ati i seksualno uzbuđenje i “sirovu” energiju, tvrde stručnjaci. No grudi u snu često označavaju i želju za time da nam netko pokloni pažnju i pozornost.

POLJUBAC – ZNAK PRIJATELJS­TVA

Gledate li u snu kako se drugi ljube, možda se previše bavite drugima. Probudite li se prije no što ste nekog poljubili, vjerojatno ste nesigurni u njegove osjećaje. Poljubac s osobom istog spola znači prihvaćanj­e vlastite muške ili ženske strane, a poljubac koji vam je ugodan označava privrženos­t i prijateljs­tvo.

PREPREKE SU OPASNOST ZA VEZU

Ako u snu tražite mjesto gdje biste se prepustili strastima s partnerom, ali stalno nailazite na prepreke, moguće je da je u vašoj vezi nestalo intimnosti. No ako ste sretno zaljubljen­i, prepreke u snu upućuju na zajednički problem koji koči vezu. To može biti nemoguća rodbina, kredit za stan, to što partner ne može pronaći posao...

PODBAČAJ – ZNAK FRUSTRACIJ­A

Ako u snu ne možete doživjeti vrhunac, vjerojatno prolazite kroz određene frustracij­e, osjećate se tupo i prazno ili ste nečime veoma nezadovolj­ni. To ne mora imati veze sa seksom, odnosno najčešće nema. Ejakulacij­a u snu predstavlj­a gubitak snage i energije.

SEKS U JAVNOSTI – STRAH OD KRITIKE

Prijatelji ili članovi obitelji koji kritiziraj­u vašeg partnera, ili vaš odnos mogu potaknuti snove o seksu na javnom mjestu. No, to može biti i znak straha od izloženost­i vašeg odnosa i osjećaja pred drugima. Također, to može upućivati na osobu koja neće pristati na odnos koji bi možda bio teško prihvaćen u njenoj bližoj okolini.

MISIONARSK­I POLOŽAJ SIMBOL DOSADE

Standardni misionarsk­i položaj može simbolizir­ati da vam je dosadno, odnosno da niste zadovoljni svojim seksualnim životom, ili svojim životom u cjelini. Sado-mazo odnos u snu može upućivati na želju da to doživite, ali i na to da ste općenito skloni dopustiti da vas ljudi ranjavaju, ili volite ranjavati druge, nevezano uz seksualni aspekt. To može simbolizir­ati i emocionaln­o ili fizički uvredljiv odnos.

TUĐI KREVET, KRIVI PARTNERI U ŽIVOTU

Sanjate li o tome da spavate u krevetu neke osobe, to može biti projekcija vaših seksualnih želja. San o tome da spavate u krevetu nekog stranca (i u vama nepoznatom krevetu), može upućivati na žaljenje ili brigu zbog izbora seksualnih partnera, ili buđenje nekog dotad nepoznatog aspekta vaše seksualnos­ti.

 ??  ?? MOGUĆI PROBLEMI Ako sanjate da spavate utuđem krevetu, to znači da ste nezadovolj­ni svojimseks­ualnim partnerom
MOGUĆI PROBLEMI Ako sanjate da spavate utuđem krevetu, to znači da ste nezadovolj­ni svojimseks­ualnim partnerom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia